my cute Bl0g !

ASSALAMMUALAIKUM !! ^_^
Sem0ga hidup kita sentiasa di rahmati ALLAH S.W.T
amin...

Sunday, January 16, 2011

My Dream "Love Story" What's H0t is Gettin H0tter by CST and LRKL

Assalammualaikum

Contest 'What's Hot is Gettin H0tter' by CST Pr0duction

&

Lynda Rahim Kuala Lumpur

CST Production?? Siapa xkenal?? kalau ade yg xkenal 2 k0rg kne kuar dri kel0mpak masing2 t0k jadi rama2 yg terbang ke CST Production nih t0k kenal siapakah mereka2 nih. CST Production ni laa yg merakamkn video "Love st0ry" dan perkahwinan Elyana yang sgtlah grand 2! Video2 yg di0rg nih buat mmg p0wer n meletup ! ^_^ kalau k0rg nk merakam detik2 saat k0rg di ijabkabulkn 0r ape2 st0ry pasal percintaan k0rg, pg laa s0h CST Producti0n ni yg wat..gerenti k0rg xkn nyesal and k0rg akan teruja setiap kali teng0k k0rg nye vide0 sndri ^_^

Lynda Rahim Kuala Lumpur pulak?? yg nih kalau k0rg xkenal aku p0n xtau nk ckp ape. Datin Lynda Rahim nih dah terkenal n fam0us dah satu Malaysia. Wedding Planner yg tersgtla kreatif n en0vatif ^_^ Semua dress2 Wedding rekaan die sgt gempak n terbaik ! siape2 yg nk melangsungkn perkahwinan, k0rg mesti n wajib pilih LRKL nih sbb k0rg akan berpuas hti dan k0rg akan cite smpai ke anak cucu k0rg nnt.. cayelah ! ^_^

Baik ! Setakat 2 jelah pengenalan terhadap

CST Production

&

Lynda Rahim Kuala Lumpur

CST Production dan LRKL de mengadakan "BIG" c0ntest ! k0rg nk tau sbb pe c0ntest nih diadakan?? sbb benda nih menguntungkn diri k0rg sndri. Perkara baik nih k0rg xyah malu2 nk j0in. Mane tahu, atas berkat usaha dan d0a k0rg..insyaALLAH.. Hadiah nih akan bakal jdi milik k0rg. Memang kadang2 kite rsa xleh menang c0ntest hebat mcm nih, tpi xder ape yg mustahil dalam dunia nih. Rezeki ade kat mne2 je. Ik0t k0rg je antra usaha ke x.

Baik ! kat sini de syarat2 cmne k0rg nk ms0k c0ntest nih ^_^

Tumpuan
-kepada para bl0gger n para faceb00ker.

Cmne k0rg nk menyertai "BIG" c0ntest nih?? senang je ! ^_^
-Click "LIKE" di www.facebook.com/cstprosuction dan www.facebook.com/LYNDARAHIMKUALALUMPUR
-Tukarkan picture profile anda kepada picture profile sama seperti CST Production dan LYNDA RAHIM KUALA LUMPUR sepanjang contest ini berlangsung (6 Jan - 20 Jan 2011) (masih bel0m terlmbat bg sape2 yg nk j0in 2 ^_^)
*Profile picture b0leh di d0wnl0ad dari www.cstproduction.com/contest
*Jangan lupa setkan thumnail profile picture anda kepada gambar chili merah 2. Lihat panduan pada profile CST production.
-Updatedkn status anda kepada "What's H0t is Gettin H0tter" dan tagkn kepada CST Production & LYNDA RAHIM KUALA LUMPUR
-Pilih salah 1 tajuk dan 0lahkan secara paling kreatif di dalam bl0g anda atau facebook notes
*My dream "Wedding" (anda b0leh ceritakan k0nsep wedding yg anda inginkan)
*My dream "Love Story" (anda b0leh ceritakan jalan cerita cinta yang anda impiakan atau kisah benar anda

-Diakhir penulisan, letakkan l0go CST Production dan LYNDA RAHIM KUALA LUMPUR beserta link ke www.facebook.com/cstproduction & www.facebook.com/LYNDARAHIMKUALALUMPUR
-L0g0 boleh di download di (www.cstproduction.com/contest)
-Kemudian email kan penyertaan anda kepada cstproduction@gmail.com
1) Nama anda
2) N0 tel anda
3) Facebook ID anda
4) Link entry blog anda / link entry facenook notes anda
5) Tarikh Majlis anda (jikalau berkaitan)

Hadiah?? nih yg k0rg xsbr nk tau kn?? hadiah di0rg nih mstilah gempak, k0rg akan terbeliak mate nnt..haha ;D

- 1 event full coverage by CST PRODUCTION photo dan video (Majlis Pernikahan / Persandingan / Pertunangan / Aqiqah /Birthday , ect..
- 1 set wedding dress bride and groom (worth RM4000++) by LYNDA RAHIM KUALA LUMPUR
- Hadiah ini valid sehingga 1 Jan 2012 shaja.
- Hadiah b0leh di tukar milik

Siapa yg b0leh j0in?? k0rglaaa ! ^_^

- Sesiapa yg mempunyai bl0g dan facebook n yang meminati hasil kerja CST & LYNDARAHIM
- Sesiapa yg ingin berkahwin
- Sesiapa yg ingin menhadiahkn hadiah utama ini kepada kwn2 atau adik bradik

Pengadilan !
-Pihak CST & LYNDARAHIM akan memilih pemenang berdasarkan penceritaan yg menarik dan voting dari para pembaca (70%) dan v0ting dari Juri CST & LYNDARAHIM (30%)

Tarikh tutup penyertaan
-6 Jan - 20 Jan 2011 (penyertaan)
-21 Jan - 30 Jan 2011 (online voting)

Pertanyaan
-Hubungi 03-41051843

FUHH ! berpel0h aku menaip syarat2 c0ntest nih. Senang kn?? jgn tggu lg, bek k0rg rebut ape yg dah ade kat depan mta. Rezeki yg ALLAH nk bg dah nih.. ;))

S0, dengan 0fficially nyee aku memilih taj0k
My Dream "L0ve St0ry"

Nak tau sbb ape aku pilih tajuk nih, sbb aku nk cst rakamkn detik2 pengenalan aku dan si dia ^_^. Tapi sume ni adalah angan semata2, yelah! nme p0n 'Dream' kn?? jd aku nk citekan cmne cite "LOVE STORY" yg aku angan2 kn nih. ;))

CERITA

Lokasi - Hospital

Aku seorang jururawat di sebuah hospital di Kuala Lumpur. Tugas aku adalah untuk merawat semua pesakit2 aku supaya mereka dpt menjalani kehidupan yg lebih baik.

Satu hari ade berita yg mengatakn terdapat 1 kemalangan yg dasyat berlaku dan kami semua jururawat di pggil bertugas untuk membantu mangsa2 kemalangan. Aku juga tidak ketinggalan sama. Kesemua mgsa di masukkn ke unit kecemasan. Kemudian, dtg 1 ambulance yg membawa mangsa yg terakhir.. dan mangsa itu... membuatkn hati aku berdegup kencang. kenapa? padahal aku kenal p0n tak. Mangsa itu dlm keadaan yg sangat tenat, seperti menunggu saat2 t0k pergi. Tapi kenapa hti aku sedih, knpa air mata nih nk mengalir, hti aku mengatakan jgn biarkan dia pergi...

Sedaya upaya aku lakukan untuk menyelamatkn nyawanya.. Semua tugas dan prosedur jururawat aku lakukan. Knapa mesti dia yg aku bersungguh2 seperti ni? Dengan kuasa Tuhan.. Dia berjaya di selamatkn..cuma dia masih k0ma dan di pindahkn ke unit rawatan rapi (ICU). Aku bersyukur ya ALLAH.

Dan kebetulan, aku di pindahkn ke unit rawatan rapi untuk menjga pesakit2 kemalangan yg koma. Setiap hari aku akan membisikkn ayat2 cinta ini "bernafaslah dengan nama ALLAH, kerana aku mencintaimu.." aku tidak malu untuk membisikkn kata2 itu, kerana aku tahu..ada sesuatu di hti dia.

Semakin hari.. keadaan dia semakin pulih.. aku masih lg meneruskan kata2 hikmat itu. Sampai satu hari, tiba2 keadaan dia menjadi teruk, pernafasan dia semakin perlahan, semua d0kt0r dtg untuk memberikan bntuan, dan masa itu, waktu kerja aku dah tamat dan aku di pggil ke unit kecemasan skali lgi untuk membntu keadaan di sana, dan selepas itu aku akan pulang ke kampung untuk bercuti selama seminggu... Adakah aku akan dapt melihatnya lg selepas ini..? Sebelum aku melangkah pergi.. aku sempat melihat ke wajahnya yg matanya sedikit terbuka dan merenung aku... dan aku...hanya mmpu berd0a...

Setelah semggu..aku kembali bertugas dan... dia telah tiada....

Lokasi - Taman Tasik Titiwangsa

Dalam diari ini aku c0retkan semua cerita tentang aku dan dia. Walaupun dia tidak mengenali diri aku, tpi mengenalinya adalah 1 anugerah yg ALLAH berikan pada aku. Aku mensyukuri segala nikmat yg di berikan ini...

Sedang aku leka menulis diari, terdengar 1 suara yg mengucapkan salam... Aku segera berpaling dan... di depan mta aku adalah dia ! Dengan memakai unif0rm tentera yg lengkap, tangannya memegang sejambak bunga, merenung dan tersenyum ke arah aku.. Aku terkaku.

'Bernafaslah dengan nama ALLAH.. Kerana aku mencintaimu.." dia mengulangi ayat2 cinta yg aku katakn pada dia dulu...

Aku hnya mmpu tersyum dan mengalirkan air mata smbil dia berjalan ke arah aku, untuk membina kehidupan yg seterusnya.... TAMAT

oklah ! smpai kat citu je crita my dream 'l0ve story' aku nih. Aku inginkn kelainan, dan versi sad start and happy ending tetp mnjadi pilihan aku. Harap2 judges terharu n terkedu n nangis2 dan dpt memilih cerita aku yg x seberapa nih untuk jd pemenang. Sebab undian dri para judges 30% dan pembaca 70%, aku p0n harap sesgt k0rg dpt v0te n s0k0ng aku 0k !! ^_^

Akhir skali, sbl0m aku menutup tirai cite aku nih, aku nk ucapkn berbyk2 time kasih kepada CST Production & LYNDA RAHIM KUALA LUMPUR t0k mengadakn BIG!! c0ntest nih. C0ntest mcm nih mmg terbaik untuk merealisasikan impian yg k0rg angan2 kn 2 dan akhirnye akan jadi kenyataan. CREDIT 2 CST Production & LYNDA RAHIM KUALA LUMPUR !! ^_^

Kalau k0rg nk ms0k c0ntest nih jgn lupe t0k pg ke page CST Production & LYNDA RAHIM KUALA LUMPUR t0k "like" page mereka! Sem0ga berjaya ! ^_^





14 comments:

  1. nice one lily!
    hope u'l be one of the winner then..
    if menang nanti,jgn lupe jempot mkn nasi minyak ye..(^_^)

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. "bernafaslah dengan nama ALLAH, kerana aku mencintaimu" ayat yg sgt menarik..nti bt novel ek lily..huhu..semoga berjaya

    ReplyDelete
  4. wahhhhhhhhh
    suka la ayat 'bernafaslah dengan nama ALLAH, kerana aku mencintaimu

    ReplyDelete
  5. very2 nice story...
    i luv it...
    coz i feel it...
    nice try...
    gd luck my frenz...!! :)

    ReplyDelete
  6. good story line! hope u win lili..! :D

    ReplyDelete
  7. gud luck..=)
    do visit mine..
    http://serysuryani.blogspot.com/2011/01/contest-whats-hot-is-gettin-hotter-by.html

    ReplyDelete
  8. nice story! :D gdluck dear!!

    ReplyDelete
  9. gudluck lily..........besh crite awok....suke2

    ReplyDelete