my cute Bl0g !

ASSALAMMUALAIKUM !! ^_^
Sem0ga hidup kita sentiasa di rahmati ALLAH S.W.T
amin...

Sunday, March 27, 2011

Rahsia nama

Assalammualaikum ;)) hari ni aku nk cite sket rahsia di sebalik nama aku and nama cik abg aku 2. Melihat dripada rahsia nama ni, kebanyakkn nye semua ada pada diri masing2. Aku dpat rahsia nama ni p0n dari 1 game yang aku rasa k0rg p0n penah main. hehe. Walaup0n game je, tapi mcm bet0l je ape yang game 2 bgtau. Aku jadi excited pulak nk p0stkn dalam bl0g ni. Kalau k0rg nk tau jugk, meh bg aku nme pen0h k0rg. haha. Meh sini aku tilik. Bukan aku, game tu yang t0l0ng tilikan. TAPI ! walau cmne p0n aku xcye sgt 100%, ni just suke2 n xder kje cri kje name nye. Rahsia nama 2 di tulis dlam bahasa Inggeris.

Nurazlili Aziz

- Sensitive and sentimental, you can't help feeling depressed when someone hurts you. Shy (yeke??) and reserved you avoid talking themselves. You miss not having the protection and security you had as children. Home l0ving usually feel like spending time with your family and prefer being at home to being at a party.

Bile aku bce balik, cm nk ketawa guling2, ade yang bet0l ada laa jugk yang salah. Ke aku xpasan ke xtaula. Tapi memang interesting ;) Meh aku bgtau rahsia nama cik abg aku 2. Yang ni aku rasa mmg byk kat die sebagai se0rg bakal pegawai tentera.

Muhamad Haziq Azmen

- You are ruled by a sense of duty and punctuality. You never put off doing writing a letter or doing a job. You never avoid necessary task. You always finish what you have started and never think of d0ing a job you can't complete. Precise and methodical, you insist on getting a job done perfectly and on time. You never c0nsider having fun where there is a w0rk to d0.



Memang banyak yg bet0l aku rasa. hehe. Well ni cume suke2 je, yang bet0l ade kat dlm diri k0rg sndri. P0st yang len aku nk bgtau pulak pasal rahsia tarikh lahir k0rg ik0t n0mb0r yang dah d cmpur2 kan. Nanti aku ajar cmne nk kire. Tu semua dari pakar m0tivasi kite, Dato Dr. Hj. Mohd Fadzhilah Kamsah ^_^ yang mungkin b0leh jadi garis pnduan hidup k0rg. Yang buruk tu dari diri aku sndri dan yang baik itu dari ALLAH. sem0ga kite tidak pernah berpaling padaNYA walau berat mana dugaan yang di berikan. =')) until the next p0st !

Buang tebiat

Assalammulaikum semua. ^_^ Entry kali ni aku nk bgtau k0rang yang aku tetiba buang tebiat, sumpah aku xpenah buat keje2 cmnih sebel0m nih. Rsa nk ketawa p0n ade, nk bg pelempang kat diri sendri p0n ade. Eh! xleh2, zalim kat diri sendiri 2, d0sa2. Mende yang aku buang tebiat 2 ni la die. Aku ttba rsa nk nyanyi n p0stkn kat bl0g bg sume 0rg dengar. nape eh??


video


Lagu ayat2 cinta 2. HAHA ;DD lntakla. Xsedap lgsung, s0re aku dlm nih mcm s0re mudak2 darjah 6. Nyanyi dengan pen0h em0si lak 2. Mmg buang tebiat la. Al0ng aku de skali time aku tgh rakam vide0 nih. Die leh ckp cmnih


"Orang yang buang tebiat nih, 3 kali jumaat g0al laa..haha"


Cih, ingat aku xphm. Nyampah. Ni sje2 laa, sesuai t0k t0nt0nan umum n masyarakt, xder unsur2 ganas 0r seks yang keterlaluan. XDER LANGSUNG. Ni semua 1st time nk buat. Orang len dah bertime2, aku bru terhegeh2 nk p0stkn mende alah ni. Xperla, time kasih pda yg sudi dengar 2 eh, sedap xsedap s0re 2 blakang cite. harp k0rg enj0y. ^_^ bye2.

Thursday, March 24, 2011

Zip Seluar

Assalammualaikum! aku heranlaaa.. k0rg heran x? mst x kn? aku heran sbb aku p0n xtau npe aku rajin sgt nk tulis2 bl0g nih, sblum ni haram nk wat, tg0k bl0g p0n xhingin, tpi kali ni cm rajin je. buang tebiat ape. ahh! xkesahla, jnji aku xkcau 0rg len.

Entry kali ni, aku nk cite ape yg buatkan aku ni perasan sgt. xsgka aku cmtuh.haha. Biar arr. Ingat aku s0rg je? 0rg len p0n ade tau.

Di 0pis aku yg penuh sesk ngn student2 yg nk tya s0klan yg bukn2. Nseb bek aku baik, jwb je ape2 s0klan yg di0rg bg.

Student : kak, Puan Jamaliah 2 sape? 0rg ke?
lili : xlah, monster.
student : hahaha, akak ni pndai gak wat lawak kn?kn?
lili : pasni akak ms0k rja lawak, jgn xv0te lak.
student : (ter0s gelak2 n caw dri citu)
lili : (tensi0n !! ade ke patut tya b0s aku 2 0rg ke x?? memg lah die garang kalahkn rimau, xyahla tya s0klan cmtu. cih! )

Aku dengn kelam kabut nye menyiapkn surat2 nk d bg ke hospital2 tentera. Macam2 pr0t0k0l nk wat surat t0k tentera nih, kne ik0t sylibus (mmg salah eja p0n, ik0t je), mmg penin gak pale aku, tpi nk wat cmne, tntera pen0h ngn disiplin ! ;))

Hbs wat surat, aku kne g ph0t0stat b0rg t0k mudak2 batch yg student nye 678 0rg. AKu REPEAT ! 678 ORANG ! nk kene photostat 1 set de 2 kertas. AHH! k0rg kire laa sndiri bpe byk yg aku kne phot0stat. Dengan berbekalkn kudrat n kekuatan yg ade, aku bwk 4 bndle kerts A4 2 kat atas t0k d ph0t0statkn.

Smpai je kat mesin ph0t0stat 2 aku blurr, mesin 2 lebih besar dri aku ! mak aii..cmn0 nih, b0sar eh kalahkn den. Setiap inci mesin 2 aku ter0ka. Nk wat cmne nih?? nk tekan ape? Last2 de s0rg kakak 2 dtg tawrkn dri t0k t0l0ng, fuhh..lega.. sesi temu bual p0n mule. Ni mls nk cite, pnjg sgt.

Skg aku dah tau nk kendalikn mesin besar gajah ni ha. Dengan gaya nya aku p0n ph0t0stat set demi set..demi set... dan ! ttba dtg s0rg brader nih, fuhh.. hensem wa ckp lu ! cam muke RYEOWOOK 2! (k0rg mst ckp ahh..cket2 nk penyanyi k0rea je - lntak sbb mmg cmni p0n muke die ! Minyk wangi ape nth die pkai smpai nek penin gak pale aku. xper2, jnji hnsem..hihi ;PP



lili : (mak aii..hnsemnye kjdian yg ALLAH wat nih)
'die' : (ttba die pndg aku, n die teg0r ! ) errr...awak..
lili : ye sya (dengn senyuman paling menawan aku bg)
'die' : errr..x..x.. sya pggil 0rg yg kat blakang awak..s0ry ye..

Haaa?? aku ter0s t0leh, rupenye de kakak yg tgh menulis kat blakang aku ! laaa..ble pulak laa kakak nih ms0k. Malu nyeeeeeeeeeeeeee!! ya Tuhanku, mcm nk tercab0t jntung aku. Nsb bek smpat k0ntr0l cun lg. Die dah tersengih2 dah. cih! kuang asam nye mamat ! jga k0 ! k0 wat taik eh ngn aku. xper2. Malu tahp gaban dah nih, siap k0.

lili : err..awak.. sya nk bgtau smething kat awak b0leh?
'die' : ye sya.. awak nk ckp yg awak minat kat sya ke? hehe
lili : (weekk, nk terkuar aku nye bih0n aku mkn td) err...x..x, zip suar awak terbukk la.

Die dgn muke yg berasap ter0s tg0k bawah, n die tr0s bla dri citu ngn muke merah2. KAHKAHKAH ;DD mmg dri td p0n zip die terbukk, di sbb kn hnsem nye pasal aku diamkn aje. NAh ! amek k0 ! wat taik ngn aku lg. K0 yg watkn aku terpkse bgtau pasal zip k0 2. Smpai hbs aku ph0t0stat aku ktwa je, ;DD

Aku ktawa smpai umah. Gile ape, tpi dah mmg bet0l. Cite kat fmily aku sume ktwa cm nk lemas2 dah. Last2 bile stiap laki kmi berselisih, die b0leh wat U-Turn balik. Yang ni p0n aku nk gelak, sbb die mengingtkan aku pasal dulu p0n aku penah x zip suar !


Wednesday, March 23, 2011

Marketing MAHSA

Assalammualaikum sume ! ;) hri ni aku ttba bg0n lmbt dri yg biase. Yelah, nk g kje kene bg0n awal, matahri tid0 lg aku dah kuar umah merantau ke kolumpur cri rejeki. Hri ni len cket, pas subuh td0 balik (please d0nt try this at h0me), mmg masyuk arr. Tid0 nye tid0 aku dgr mama aku jerit dri bwah s0h aku bg0n sbb unif0rm aku x g0s0t lagi. Aku blurr.

'mama nih..kn kak lin dah hbs bljar nk pkai unip0m watpe lg?' ni ckp dlm hti je. Aku teruskn gulingan aku di atas tilam yg empuk lg enak.

"KAK LIN !!! BANGON"

Dengan x semene2 mte aku jd buntang sbb terkej0t dgr mama jerit.

lili : 'ye! tuan puteri mang0n dah nih'
mama : 'tuan puteri wak lu, bg0n ! nk g sek0lah ke xnk nih haa?
lili : (blurr, msih mamai) nk g sek0lah watpe mama? kak lin kn dah hbs sek0lah.
mama : LAILAHAIALLAH ! bukn kak lin ke yg beriye2 sediakn brg nk g wat marketing t0k MAHSA hri ni kat sek0lah lme kak lin? hri ni kn mudak SPM amek result.
lili : OHH!! HAHAHA ;D yelah ! lupe lak..

Cepat2 aku lari ms0k bilik air, bile aku tg0k muke mama dah berasap ;PP hihi.

Dah siap ! 10 mint je aku mndi. Aku xsuke d0k dlm bilik air lme2. Len la kalau mnd wajib.

Kemudian, kami p0n berangkat ke sek0lah lme aku. Kami 2, aku ngn mama akulah. Mama 0ffer dri nk t0l0ng aku wat marketing skali. Syi0knyeee ! ;PP

Dah smpai dah kat sek0lah. Nila sek0lah aku dlu ;)



Sek0lah Menengah Kebangsaan Dat0' Mohd Said, Nilai. Yang uniknye pasal sek0lah nih, sume bgse same byk. Melayu, cine, india. Cume dlm kelas aku dulu, melayu 8 0rg je yg len sume cine ngn india. Klas pndai, aku je yg xpndai.

Sampai je, aku tr0s g jmpe cikgu2 kat sne nk mnx kebenaran bukk b00th t0k k0lej aku. Mama dah bsing dah, aku suke wat kje last minit, mmg salah aku p0n.hihi ;) tpi alhmdulillah dpt jugk. exited nih!! Sumpah!!

sebelum bukk b00th aku ngn mama d0k jap kt p0nd0k pengawal 2, b0rak2 ngn pk cik india 2.

pak cik india : sekarg aaa, ini sek0lah punya mudak aaa smseng2, yg perempuan p0n suma sama. dulu aaa, th0n 2007 aaa suma mudak baik2 saja. (aku dah start kembang), yg perempuan, lg baik (aku tmbah kembang). yalah..0rg juga ckp, tgan suma ada lima jari, tpi xsama pnjg pendenye.
Mama : bet0l2 ! sya s0k0ng pk cik.
lili : (tgh kembang lgi)



Puas dah b0rk, bru kami g tg0k b00th.

Ni laa b00th kami

setiap angle 2 mama aku amek gmbr. ;))


Tggu nye tggu, rmai jugak mudak2 dtg tya. Yg 2 xsmpt nk amek gmbr, sbb masing2 sbuk berckp mempr0m0te mahsa.HAHA ;DD xpenh2 aku wat kje cmnih. Jntung aku dup dap je tnpa henti. mmg la xleh berhnti kn, nnt mati lak.

Semangat nih pr0m0te ! haha


de lg nih ! (mulut ternganga sbb tgh ckp 'haa??' xdgr..hahaha)

Tmbh 1 lg nih.hihi


Fuhh !! mmg pent d0h berckp xhnti2 pasal k0lej, cube kalau g0sip, aku rsa 3 hri 3 mlm xberhnti p0n xpe. Cian kat mama, mama p0n sungguh2 pr0m0te, xpe mama! de habuan nye ! ;)) time kasih mama ! cyg mama ! ^_^

Rpenye mama p0n kcian kat aku, sbb aku wat kje s0rg je, xsmpai hti tg0k ank die sume wat s0rg2, xpenh de 0rg t0l0ng, mule la sesi air mte. cedih lak. Tapi ! aku xkesah p0n, mgkin aku lebih selesa wat kje s0rg2, berdikari 2 pnting. bak kta at0k aku dlu, mati p0n s0rg.

Pas je hbs sume, mama blnje mkn pizza. yeyyy!!

Ttbe je ade mudak kecik nih. Nme die arif, mudak tdika mama aku yg mama aku jga die dri umur die setahun lg. c0mey ! geyam je aku neng0k die nih !

Setelah kekenyangan, kami p0n balik umah. tu je. Time kasih sbb buang masa bce bl0g aku ni haa! hehehe. ;)) Until the next p0st ! ;))

Monday, March 21, 2011

Change

Assalammualaikum ! yoo... hri2 sya gmbra..sya gmbra hri2.. yeke?? nthlaaa.. k0rg sume seht? entry kali nih nk cite pasal smbungn aku t0l0ng papa aku katering.. xsmpt nk hbskn semalm.. hehe ;)

Pas je sume peralatan ngn makanan dah kami sediakn, tibala msa t0k kmi bersiap t0k mlm nih nye event. Kmi pg ke Econsave nye shopping cntre..xlah besar sgt, tpi 0klah.. mcm2 gak kat dalm 2.. dekat2 je ngn dewan tmpat aku kje tu haa. Pertukaran p0n bermule skg ! jeng2 !


Xcntik mne p0n, simple je..nk kje angkat2 barang xkn nk pakai bju kurung lak. Smbil2 tu aku 1 family g la sh0pping2 cket, bli ape2 yg patut. ;)


berp0sing smpai ujan p0n naik mendung tg0k kit0rg (pe aku ckp nih? abaikan).






Dah tibe msa bekerja p0n kit0rg msih lg bergmbr. HAHA ;D mne x nye, adik aku bru beli hp bru.. Experia X8, aku jelaa yg terhegeh2 nk gune..hihihi..mmg muke xmalu ;PP. Pent jugk sbnrnye katering nih..ianya bukn sesuatu yg mudah. Kite kne bet0l2 ik0t kehendak customer n berikan yg terbaik ^_^


apsal aku nmpk kurus?? ke sbb edit?? X OK..mmg aku dah kurus ! wakakaaka ;DD

Jadi, ni lah hujung citenye..kje x wat ape xwat bergmbr je lebih..haaa ni tipu, kmi wat kje lah, smbil2 2 berkamerala kmi wlup0n xseberpa. Pape p0n ! thanks pde yg sudi bce ! cyg k0rg !! big hug t0 all of you !! ^_^ mmuuuahhh ! until the next p0st ! ;))

Sunday, March 13, 2011

Katering Papa !! ;))

Assalammualaikum sume !! ;)) k0rg sume pe cite eh?? letih x k0rg nk bce bl0g kgkwan k0rg? aku? aku xletih p0n..aku suke.. hihihi ;)) suke nyibuk2 bce hal 0rg.. hehe.. sejak 2 menjak aku wat bl0g nih..aku dah kenal dah bl0gger2 yg feymes yg meletup2 wa ckp sama lu.. Ble dh bce bl0g mereka2 tuh..aku dah tau npe di0rg leh feymes..sbb jln penceritaan di0rg yg sgt simple and menarik.. xbebankan pale otak k0rg.. ;)



Tapi di0rg dah feymes..ape2 je cite msti 0rg akan bce nye lah.. aku p0n nk jugkk..walaup0n xramai yg bce.. dlam 10 0rg mgkin 1 stgh 0rg..ait ~ cmne 2..lntaklah..haha ;PP. Seperti yg k0rg maklum (yg kenal aku dah tau laa..;) papa aku de wat bisnes katering. S0, aku nyibuklaa lg nk tlg papa aku t0k kerja ngn die.. nk cri duit p0ket..hahaha =DD 0rg senang2 je nk dpt duit p0ket ngn bapak di0rg..aku kne krje ngn bapak aku bru leh dpt.. tpi cmtulah bisnes kalau k0rg nk tau.. xkire fmily.. ;))



nilah muke aku time nk mule kje.. muke yg terburuk aku bg ! nah amek ! ;DD





Byk lg nih gmbr2 aku yg sengal2 yg kalau 0rg tg0k p0n cm nk bg pelempang je.. hahaha ;D ade aku kesah ! ;PP (xedit p0n..malas)

lili ckp "yeahh ! aku yg terhebat !"

mama ckp "y0lah 2, kot pth pingg k0 kang, ajiq p0n xnk nnt"

ttbe je mama aku ms0k pasal ajiq aku... blurr..( -.- )

Smbil2 kit0rg nyusun pggan2, sudu2 n yg seangkatan dengannye, kmi watla kje2 yg xberpaedah seperti di bawah :

"undilah sya ! sile2 ! undian sms p0n leh gak ! spe yg terpnts undi sya akn dpt air mineral b0t0l besar ni haa! "

Ttba je mama aku p0n j0in skali.

mama : asyik k0 je yg nk peymes, meh sini mama lak !

mama : Undi sya ! org pertma undi ank die akn dpt mkn free kat tdika sya selama satu hri je cukup ! xyah lebih2 !

lili : apolah mama nih. hahaha ;DD

Setelah bertungkus lumus berkemas n cri psal smbil wat kje, kmi sume kepentan, sume dah ttd0, aku je xleh nk td0..cih ! jeles !


syyhhh diam.. kne penmpr j0p0n mama den nnt.. smggu x berckp kang.

Tid0 nye tid0, papa aku p0n smpai bwk mkanan. yeyy! time 2 eat !

mama : oii..oii.. 2 bukn t0k kitelah, ni t0k 0rg yg dtg nih. kite mkn kat luar, lg cedap.

Dengan lajunye kpala papa t0leh kat mama ngn muke kerut2..hihi, mama sengih sens0rg. Kami dengn pnts n tgkas menyiapkn sume peralatn mknan n mcm2 lah, k0rg neng0klaa sndri.

pnjg lak entry kali nih aku rsa. N sebenr nyee ni muke buruk kit0rg time nk susun2 brg, nk wat kje nnt bru kmi transf0rm yg cntik cket.. cket je. hahaha ;DD nnt la cite kat p0st yg len. Time kasih pd yg sudi bce ! jmpe lg ! bye2 ! ^-^

Saturday, March 5, 2011

Pegi jalan2 jap ngn kawan lame ^_^

Assalammualaikum sume !! ;)) harp k0rg seht sesgt.. sbl0m aku bercel0teh ni aku nk ucap time kasih byk pada yg sudi baca aku nye p0st2 kat bl0g yg nth pape ni haa..hehe, pda silent reader (k0t ade laa pulak kn..hihi) harp k0rg akan setia mmbaca..walaup0n xk0men p0n xper.. asal k0rg sll jenguk2 aku nye bl0g yg xsehebat sape2.. ;))

Aku nk kep0h2 cket nih, hri ni kn aku g jenjalan ngn kwan lme aku tau..nme die afiqah ;)) kawan aku dri sek men yg rapat ngan aku smpai skg ;)) aku kuar jenjalan ngn die p0n sbb die dah nk g prktikal kat Langkawi de praktikal 3 bulan kat sane and sempena bezday die bulan depan..xdpt nk smbut sbb die g bulan nih.. sje je ajak die jenjalan n aku hangut adik laki aku skali..cian lak die tggal sens0rg kat umah sbb mama aku xder..g Beijing.. hehe ^

Sume gambar nih aku xedit p0n, amek gambar ni p0n ngn hp 'mahal' aku..s0ny k530i.. hihihi ;P s00..tersangat lah 'cantik' gmbar2 nye, n muke aku p0n nmpk kadg2 gelap kadg2 terang sgt dlm gambar nih.. hehe ;)) aku rasa kalau pr0 photographer p0n x hingin nk neng0k gmbr2 nih...hehe ;))

ni gmbar baru nk kuar umah ;))


"sje je nk gedik's..hihi ;PP"

Kami g Jusc0 Seremban je.. dah citu je yg dekat ngan umah aku.. ;) aku p0n xtau pe yg bez sgt kat jusc0 nih smpai sume parking penuh..jenuh laa kami tawaf 1 bangunan jusc0 2 cri parking, last2 dpt gak ! hihi..dekt lak 2 ngn pntu ms0k..alhmdulillah.. ^_^


"kami dah sampai ^_^ "

Ms0k je jusc0 aku tr0s ajak di0rg g tgkat atas.. de s0mething aku nk belikn t0k pykah.. hehe, aku belikan die gelang name2 2..hihi ;)) aku xpenah de bnde 2, jd aku p0n watkan t0k aku 1 pykah nye 1.. kmi p0n kusyuk laa memilih nme masing2 n tukang gmbar amatur 2 lah adik laki aku.. haha ;DD


"Nk pilih bentuk yg cntik2 nih ;))"

Pilih nye pilih akhirnyeee..dptlaa nme yg kami nak... tggal nk tggu kakak cine 2 pasangkn nme2 2 t0k jd gelang tangan.. ;)) lme jugk kakak 2 pasangkn.. jd kami p0n berphotoshot laa lg..hihihi ;PP cam laa gmpak sgt kmeranyee.. ;PP


"tgh tggu kakak cine kat blakang 2 psgkn gelang t0k kami ;))"


"with my little br0ther ;)) tpi cam bukn 'little' je..hihi ;)) dem0kkn adik aku ??

Tggu nye tggu..dah siap dah akhirnyee ! yeyyy !! cntik sesgt ! ^_^


"Pykah, Lili, s0wiee..gambar blurr pulak.. hihi ;PP"

Pas je dah ciap sume 2, kmi g mkn lak. kami mkn kat J0hnneys Rest0urant ;)) Kami mkn steamb0at..kdai mkn nih mmg p0pular ngn steamb0at ^_^ kami p0n makanlah dengan jaya nyee..hihi ;PP cedap jgk.. n xmahal sgt.. hrga mmg berpatutan ;)) ceh ! cam pr0m0te lak.. 0rg len dah muak dah mkn kat citu..kami bru nk try.. ;PP


"pykah dah xsbr nk mkn 2, aku je yg pndg kamera..hihi"

Dah hbs makan, kami p0n merayau2 jap kat jusc0 2, g kdai buku..tpi xbeli sbb sje2 je ms0k..hihi, sambil 2 b0rak2, ktawa2, gelak2 n tibela msa t0k kami balik.. kejap je.. sbb papa aku s0h balik sbl0m malam. Walaup0n kejap je dpt kuar.. tpi amat bermkna t0k aku ngn pykah, kami dah lme xjmpe, bile skali jmpe..mcm belangkas laa kami..hihi ;PP kpd pykah..jga hdiah gelang 2 baik2 tau ;)) jgn lupe aku bile dah smpai lgkwi 2.. cam die pg luar ngara lak..yelah ! 0versea pe lgkawi 2..hihi ;PP

Sampai je umah..sempat lak p0sing jap depn 'shin-bi' aku.. ;)) kete viva putih ni haa.. ^_^ hehe..


"aku pakai simple2 je ^^"

time kasih sbb sudi bace !! ^_^ aku sayang k0rg sesgt !! till the next p0st ya !! ;PP