my cute Bl0g !

ASSALAMMUALAIKUM !! ^_^
Sem0ga hidup kita sentiasa di rahmati ALLAH S.W.T
amin...

Monday, October 24, 2011

Cerita lepas bang0n tidur.PART 1

Assalammualaikum.. hari ni aku shift petang, lepas bang0n tidur tadi aku ter0s mengadap si lappy ni ha. K0rang jangan buat muka kelat 0k, aku dah mandi, segar bugar dah ni haa. HAHA ;D Well, entry kali ni pasal kenangan masa aku masih belajar dulu. Tak tahu kenapa hari ni terasa nak teng0k gambar2 lama. Macam semalam baru terjadi. Itulah, orang kata masa belajar terasa enj0y sesangat tapi ianya bukan sesuatu yang mudah. Time exam sume jadi musuh tradisi, c0mpete sesama rakan, r00mate and h0usemate. Jangan la kacau time tengah study, sumpah kene hempuk dengan bantal. HAHA ;D nice mem0ry p0n kadang2.

Bermula dengan time baru melangkah ke alam k0lej. Muka masing2 nerd gil000. Sesuci embun pagi. HAHA ;D

haa! jangan jerit2 0k kata gambar ni c0mel, aku dah bagi amaran awal dah tadi, muka kami memang suci. HAHA ;D (poyo giloo ayat). Bersama dengan r00mate mula2 dulu. Aku cakap mula2 sebab mereka berdua tak dapat nak sambung belajar dekat Mahsa ni. The reas0n is, yang pakai tudung purple tu.. kejap2, dua2 pakai tudung purple, aduh! k0npius terjadi di sini. Macam mana nak cakap ni eh? haa! yang di sebelah kanan k0rang, JANNAH nama die, tak sampai beberapa bulan p0n kami start belajar dia dah berhenti sebab dapat tawaran ke k0lej lain. Tinggalla aku dengan yang sebelah kiri k0rang tu, SARAH nama dia. Kalau siapa2 yang mengikuti bl0g aku dari awal akan tahu kisah SARAH ni sebab apa die berhenti dari k0lej ni jugak. SARAH berhenti sebab rezeki ALLAH nak bagi dekat dia, j0d0h dia sangat awal. SARAH dah kahwin sebab itu dia berhenti daripada k0lej. Untungla kau sarah. Aku ni ha masih lagi terk0ntang kanting kerja. HAHA ;D

Start dari situla macam2 peristiwa pahit manis berlaku. Ada yang gembira tak hingat dunia, sedih melampau2, ceria terl0mpat2. Aku bagi tunjuk kat k0rang semua dengan gambar ajelah. Bak kata Yuna 'di setiap gambar ada lagu'. Versi lili 'di setiap gambar ada makna' HAHA ;D (memang kepoyoan ayat terserlah di situ)


Sambutan Hari Jururawat anjuran Mahsa sendiri. Time ni aku and de geng yang handle event ni. Bersama penari2 mahsa. Macam bos aku berada dekat tengah2 tu. HAHA ;D b0s memang pendek 0k LOL. HAHA ;D

Bersiap sedia untuk bagi speech! OMG, im speechless that time c0z t00 nerv0us. HAHA ;D

HAri Y0uth Sedunia dekat PWTC. Memang gempak. Kami buka booth untuk WATCH club. W0mens Anti-T0bacco Health Club. Kami memang anti arr kan. Tapi hantu yang di tengah2 tu memang mer0k0k p0n. Memang hantu bet0l. HAHA ;D


Sukeeee gambar nih. Ni la di katakan gembira tak hingat dunia. Still dekat PWTC. Nice mem0ry!


Sebahagian daripada team2 aku yang bekerjasama membantu dalam Hari K0nv0kesyen f0r Degree student dekat Nic0le H0tel KL. (Gambar yang 1st, k0rang pedulik kan orang yang di belakang tuh, semak je.HAHA ;D)

Walawey. AKu rasa entry aku kali ni agak panjang. Nanti sambung lagi eh. Tajuk p0n PART 1 kan, jadi PART 2 nanti akan di 0lah bes0k pagi lepas aku bang0n tidur jugak. Ni baru sikit beb cerita time k0lej. Ada lagi. Pada yang sudi membaca and menghabiskan masa k0rang dengan bl0g aku ni. Terima kasih! Terharu! sumpah! :")) Aku p0n sebenarnya dah pening kepala mana 1 aktiviti yang aku buat dulu. Ni p0n dah berterabur. HAHA ;D xpelah. Asalkan ada sudi yang membaca. Until the next p0st! bubye! ^_^

Sunday, October 23, 2011

B0san..

Assalammualaikum semua, apa khabar eh u ollss? heh, nak ucapkan terima kasih pada sesiapa sahaja yang menjadi pembaca bl0g aku pada yang secara langsung or tidak langsung. (ada ke yang baca? perasan and bajet p0pular je aku nih, hahaha ) well, dengan bl0g ni la aku lepaskn geram dengan menekan keyb0ard lappy aku ni kuat2! Puas hati aku, kesian kau lappy, xpasal2 menjadi mangsa penderaan secara halus ni. Anyway, entry kali ni nak cerita keb0sanan tahap gaban melanda aku beberapa hari ni. B0san p0n nak cerita, suka hati aku lah kan? heeee ;P

Well kerja memang kerja. Kerja pun kadang2 tak menentu, hari ni kerja petang 2ptg-9mlm, bes0knya kerja pagi 7pg-2ptg. Penat w00. Kerja shift malam lagi, yang membuatkan aku b0san ni la dia, nak menunggu ke shift malam yang start pukul 9 malam ni yang memb0sankan. Dari pagi, kerja aku bang0n tid0, mandi dan.........lepastu tak tahu dah nak buat apa. Aku b0leh termenung berdiri depan pintu bilik. Kalau rajin aku akan start membanting tulang kemas rumah ni haa, lepas tu.....? aku gagal lagi untuk berfikir. Yang aku tahu nak buat apa.. ni la dia, 0n FB and berbl0gger. FB p0n kadang2 b0san eh aku meneng0knya, stalker jap fb 0rang lain, g0sip2 jap, lepastu...kembali ke keadaan yang sama.

Untuk tidak memanjangkan lagi tahap keb0sanan, aku 0n y0u tube! jeng2! dekat atas untuk search tu aku taip "patah seribu, with lyrics -shila amzah' hahaha! Apa lagi dengan penuh penghayatan aku nyanyi lagu tu. HAHA ;D aku p0n tak hingat berapa kali aku d0k ulang2 je lagu tu. Sampai hapal.

video

Sambil tu aku kenangkan mama, dulu time sek0lah kalau aku buat perangai macam nih, mama mesti cakap, 'alangkah bag0snya kalau belajar p0n kau d0k menghapal macam tu' gulppp! Ni kena call mama nih. Dah call mama, b0rak2, manja2 jap dengan mama, 0keh! sambung balik berkara0ke ses0rang.

Macam tulah tahap keb0sanan aku yang melampau. U olsss kat luar tu please d0nt try this at y0ur 0ffice, dekat rumah tak apa, wakakaka ;D anyway! thanks f0r reading this b0ring entry. Saja nak pen0hkan bl0g untuk bulan nih. HAHA ;D see u s00n! bye2! ;D

Thursday, October 20, 2011

next! heee ;))

Assalammualaikum.. tamak bet0l, dalam masa 1 hari 2 p0st aku bagi. Nah amek! heeee ;PP, p0st ni sambungan kisah aku yang tak habis aku nak cerita petang tadi sebab dah terlambat nak pergi kerja. S0 sambungan cerita ni terjadi selepas aku balik kerja. (Ada sesiapa yang kesah ke?? haha, lantaklah, nak cerita jugkk).

Jadi, mula2 aku mas0k kerja, mana nak ada unif0rm lagi, so aku still in my college uniform. OMG! terasa aku masih di alam praktikal lagi. Nak attend d0kt0r p0n aku rasa weird. But kena jugak. Biasalah orang baru start kerja. Alam pekerjaan is TOTALLY different (aku highlight kan sikit perkataan tu). Its true babe! Aku rasa pening nak mampus. Macam2 yang kita kena tahu, lebih2 lagi w0rking di private h0spital n its TOTALLY different dengan GH, ni lagi satu buat mulut aku ternganga besar. Time praktikal di GH dulu, aku rasa staff nurse kerja simple and steady. But di private, OMG, u really2 need t0 know and remember a l0t 0f things and the things its n0t simple. (dah berapa kali OMG aku..hahaha )



cak! hidung besar ni aset tau, jangan main2. hahaha ;D Sebelum pergi kerja, sempat posing jap. Mem0ry kad hp aku p0n dah hampir nak full, banyak sangat gambar yang sy0k sendiri. hihi ;P . Sementara tunggu kereta siap di baiki, aku kadang2 merempit dengan r00mate aku yang sama tempat kerja. Well kecian dia, c0z aku memang tak reti langsung ride a motorbike. Silly. haha, but nak buat macam mana. That is another fact. Aku kerja ni start bulan ramadhan yang lepas. Nasib baik aku dapat cuti 2 hari! malam raya aku sampai rumah. Syukur dapat jugak beraya tah0n ni. heee ;))

Tema raya aku tah0n ni all g0 green! aku se0rang je, sebab family aku suka berwarna warni. (dah bulan berapa dah ni baru nak cerita) tak apa.. k0rang kenala faham. KERJA! ni je aku mengadakan masa aku untuk mengupdatedkan bl0g aku ni haa. heeee ;PP


Posing dengan my bel0ved mama!! selepas memohon ampun di pagi raya. Sayu je rasa pagi tu. Entahlah. Susah perkara yang di hati ni nak di luahkan. cheewaaah! hahaha ;D. C0melkan kami! Like m0ther like daughter. heeee ;P mama ampunkan kak lin sebab selalu balik umah tid0000 je..hehehehe ;PP mama kata tak apa, buat lagi p0n tak apa, mama sukeeeeeeee sangat2, sambil menampakkan sebaris gigi mama. hahahaha ;D



Toleh belakang jap sebab nak ucap Selamat Hari Raya! walaup0n dah lepas nak ucap jugak sebab updated bl0g lambat, tapi, tapi nak ucap ter0s Selamat Hari Raya Haji! yeyy!! heeee ;PP g0 green!!

Kemeriahan hari raya di sambut selama 2 hari sahaja. Lepas tu aku kena sambung bertugas seperti biasa di Pusat Perubatan Taman Desa. Jadi sampaila sekarang aku masih setia bertugas di situ. Kerana mencari pengalaman berkerja sebagai se0rang jururawat ni penting sangat2. Actually anda sangat2 di perlukan, bukan hanya d0kt0r tapi nurse p0n. Jangan biarkan orang lain meletakkan diri anda di tempat yang rendah kerana jururawat pangkatnya tinggi di sisi ALLAH kalau kerja itu kita ikhlas dan bekerja kerana ALLAH. InsyaALLAH.. semuanya akan berjalan dengan lancar. Kena marah and maki dengan d0kt0r tu adalah perkara biasa. S0! until the next post! taadaaa ^_^ heeee

Wednesday, October 19, 2011

New life begin !

Assalammualaikum.. Setiap kali aku buka bl0g aku yang dah bersawang2 ni aku tak tahu nak taip apa, blurr.. selama beberapa bulan aku merenung k0s0ng je skrin komputer ni haa, aku p0n tak faham apa yang aku tengah buat, s0! hari ni, tanpa melengahkan masa yang semakin suntuk nih aku menggerakkan jari jemari untuk menaip dan ter0s menaip. Terjadilah post baru dalam bl0g aku. (actually, aku sebenarnya tak tahu macam mana nak mulakan ayat..haha, beng0ng giler minah ni) Anyway! ni la life aku yang agak baru jugaklah..heeee ;P

S0! bermula dari mula2 aku mintak kerja, sampaila aku dah kerja. Macam2 jugak perkara yang tak sepatutnya aku tangani. Nak buat macam mana, thats the fact, i need to face it. Aku ada la kan hantar resume yang tak lengkap dekat Pusat Perubatan Taman Desa, Jalan Klang Lama, (siapa yang tak tahu, k0rg cari kat google sendiri eh?eh? ) . Walaup0n tak lengkap, di0rang tetap panggil aku untuk interview.



Muka yang tengah nervous untuk di interview. Time kena interview memang habis aku kena balun dengan matr0n and 0rang2 HR. Keluar dari bilik interview muka aku memang bukan seperti yang di atas, tak b0leh tunjuk gambar, kang k0rang ramai2 tarik diri jadi member and pengikut aku (poy0 gil000..hahaha) . Jadi selepas kejadian yang tak di ingini tu, dah seminggu lepas tu, di0rg call ! hahahaha ;D ser0n0k sebab di0rang suruh aku ter0s kerja start minggu depan. heeeee ;)))

Orang kata malang memang tak akan berbau, nampak p0n tak. Kereta aku teraccident pulak. Ad0iyai! Lagi 2 hari tu aku nak start kerja. Cian Shinbi aku. (nama kete tu).



Aku 0k, kalau tak, tak dapat aku nak p0st kan bl0g ni.. heee ;P, jadi! dari mula aku start kerja, sampai la 2 minggu yang lepas. Aku terpaksa pergi kerja naik bas. Kelam kab0t aku di buatnya. Sekarang nama shinbi aku terpaksa tukar ke si Putih! hehehe ^_^ Kereta aku dah 0k dah skang. Syukur..

Cerita ni akan bersambung nanti. Dah lambat nak pegi kerja. By the way, hidup aku sekarang di penuhi dengan kerja, kerja n kerja. Its n0t easy t0k accept the fact that im really happy with my life n0w. My family, my friends and Muhammad Fadhli Roslan, is the pers0n wh0 always support me in everything i d0. Time kasih semua! ^_^ until the next post! ;D