my cute Bl0g !

ASSALAMMUALAIKUM !! ^_^
Sem0ga hidup kita sentiasa di rahmati ALLAH S.W.T
amin...

Tuesday, November 8, 2011

Cerita lepas bang0n tidur.PART 2

Assalammualaikum semua. Well HELLO there! sesiapa yang diluar sana ada masalah dengan p0st aku kali ini sila jelaskan dengan terperinci. Terima Kasih( -err..bajet cakap macam orang faymes2 je) s0 better jadi diri sendirilah. Yup. Be y0urself. I've learn in from vl0gger terhebat kita, Matlutfi, Maria Elena (i ad0re her..OMG!-teruja-, and Anwar Hadi. They such a 0riginal people, err.. bukan bermaksud di0rang ni 0rang asli, d0n't get me wr0ng 0k, just cuma nak beritahu betapa mereka menjadi diri sendiri bila bervl0gger di hadapan vide0 kamera mereka. Its just s0 nice t0 heard and seen and really dah jadi h0bi aku untuk meneng0k vl0gger di0rang setiap kali lepas bang0n tidur. Walaup0n masih mengantuk lg.. waarrghhh! (ngantuk gilooooo)

Anyway! Cerita lepas bang0n tidur aku PART 2 ni adalah sambungan daripada p0st yang lepas, yang menceritakan semula detik2 masin and manis and pahit and...sweet and s0ur and..0k whatever, yang pernah berlaku semasa aku di bangku pengk0lejan lagi -jangan ik0t ayat di sebelah, its TOTALLY WRONG. heeee ;P

Jadi! Selain daripada perkara2 and kejadian yang aku pernah ceritakan pada p0st yang lepas, k0lej aku pernahla kan menaja budak kemet0t ni (thats me la kan) pergi satu kem di Pulau Pangk0r yang dianjurkan 0leh HELP Universiti. OMG im really gettin excited! well! im think that was the best camp i've ever been c0z..err..I als0 d0n't kn0w why, but its just... maybe... I am felt s0 much fun there. N0 other w0rd then FUN! haha ;D Macam2 jugakla kan aktiviti yang si kemet0t tadi buat. Aku masih menceritakan dengan gambar2 lagi. S0 k0rang create la sendiri macam mane fl0w nye kan..haha ;P

yeyy!! Pangk0r! Im here! plez d0n't run!

dengan sebahagian team member's

dengan semua team member..err..mata tertutup lak an....

semua berpusu2 nak baik si banana b0t tu haa, sampai..aku tak nampak mane satu aku di kalangan mereka2 tu...

0rite! ehem2.. semua tetiba sakit tekak pulak an an.. haha, anyway, that gambar yang di atas adalah seseorang yang aku kenal semasa di Pangk0r lagi akhir tah0n 2008 until n0w. We are TOTALLY cl0se and si mudak ni dah jadi seorang pendengar yang setia since that time. S0 he his the best friend ever that can understand my self, really2 and truly can understand my PMS m00d! (that is s000 much i like ab0ut him..wakaka)and..and..the only pers0n that can make me laugh at the same time I get angry with him..errr, you kn0w what i mean..?? and i think, sesiapa yang foll0w my bl0g dari dulu lagi kan?kan? akan tau la cerita pasal mudak ni. heeee ;D

Then! A trip t0 Melaka. Walaup0n dah berpuluh kali aku pergi Melaka ni p0n, aku heran kenapa aku tak pernahla nak rasa jemu nya. Kali ni aku pergi dengan mudak2 hitam..heeee, and my SRC team. Lets check it out bebeh!

s0..k0rang nampak dah la kan siapa mudak2 hitam tu... hehehe ;D semua mudak k0lej aku nih.

errr..super excited lak teng0k di0rang menari2 atas pentas ni time dekat atas pentas tu haa..(err..0k gagap lagi)


Semua 0ver excited aku neng0k. Tetiba si putih yang dekat depan tu sesibuk lak. Sah2 dia yang paling jelas di situ.. hahaha ;D aikk?? mne aku??


cakk!! ni aku.. hahaha, dah lama dah gambar ni. Ni p0n gambar yang saja je gatal tangan ni nak cut2, heee.. ni masa zaman2 k0lej laa kan?kan? sekarang ni aku dah macam ni haaa ( sila roll di bawah )

Tadaaa! Im totally l00ks err..totally looks like me la kan, nak cakap apa lagi kan, hihi ;P S0 this is the present me. Im n0t said that i am l00ks matured en0ugh but being simple pers0n is my aim, and im n0t trying t0 be s0me0ne else, im trying the best I c0uld t0 be me. And..and.. I really2 trying hard t0 be the better me.. c0z.. the better you will attract the better pers0n f0r y0ur err..err..future bf/husband. heee.. that's all!! until the next p0st!

p/s : p0st aku kali ni aku banyak gagap! errr...

Monday, October 24, 2011

Cerita lepas bang0n tidur.PART 1

Assalammualaikum.. hari ni aku shift petang, lepas bang0n tidur tadi aku ter0s mengadap si lappy ni ha. K0rang jangan buat muka kelat 0k, aku dah mandi, segar bugar dah ni haa. HAHA ;D Well, entry kali ni pasal kenangan masa aku masih belajar dulu. Tak tahu kenapa hari ni terasa nak teng0k gambar2 lama. Macam semalam baru terjadi. Itulah, orang kata masa belajar terasa enj0y sesangat tapi ianya bukan sesuatu yang mudah. Time exam sume jadi musuh tradisi, c0mpete sesama rakan, r00mate and h0usemate. Jangan la kacau time tengah study, sumpah kene hempuk dengan bantal. HAHA ;D nice mem0ry p0n kadang2.

Bermula dengan time baru melangkah ke alam k0lej. Muka masing2 nerd gil000. Sesuci embun pagi. HAHA ;D

haa! jangan jerit2 0k kata gambar ni c0mel, aku dah bagi amaran awal dah tadi, muka kami memang suci. HAHA ;D (poyo giloo ayat). Bersama dengan r00mate mula2 dulu. Aku cakap mula2 sebab mereka berdua tak dapat nak sambung belajar dekat Mahsa ni. The reas0n is, yang pakai tudung purple tu.. kejap2, dua2 pakai tudung purple, aduh! k0npius terjadi di sini. Macam mana nak cakap ni eh? haa! yang di sebelah kanan k0rang, JANNAH nama die, tak sampai beberapa bulan p0n kami start belajar dia dah berhenti sebab dapat tawaran ke k0lej lain. Tinggalla aku dengan yang sebelah kiri k0rang tu, SARAH nama dia. Kalau siapa2 yang mengikuti bl0g aku dari awal akan tahu kisah SARAH ni sebab apa die berhenti dari k0lej ni jugak. SARAH berhenti sebab rezeki ALLAH nak bagi dekat dia, j0d0h dia sangat awal. SARAH dah kahwin sebab itu dia berhenti daripada k0lej. Untungla kau sarah. Aku ni ha masih lagi terk0ntang kanting kerja. HAHA ;D

Start dari situla macam2 peristiwa pahit manis berlaku. Ada yang gembira tak hingat dunia, sedih melampau2, ceria terl0mpat2. Aku bagi tunjuk kat k0rang semua dengan gambar ajelah. Bak kata Yuna 'di setiap gambar ada lagu'. Versi lili 'di setiap gambar ada makna' HAHA ;D (memang kepoyoan ayat terserlah di situ)


Sambutan Hari Jururawat anjuran Mahsa sendiri. Time ni aku and de geng yang handle event ni. Bersama penari2 mahsa. Macam bos aku berada dekat tengah2 tu. HAHA ;D b0s memang pendek 0k LOL. HAHA ;D

Bersiap sedia untuk bagi speech! OMG, im speechless that time c0z t00 nerv0us. HAHA ;D

HAri Y0uth Sedunia dekat PWTC. Memang gempak. Kami buka booth untuk WATCH club. W0mens Anti-T0bacco Health Club. Kami memang anti arr kan. Tapi hantu yang di tengah2 tu memang mer0k0k p0n. Memang hantu bet0l. HAHA ;D


Sukeeee gambar nih. Ni la di katakan gembira tak hingat dunia. Still dekat PWTC. Nice mem0ry!


Sebahagian daripada team2 aku yang bekerjasama membantu dalam Hari K0nv0kesyen f0r Degree student dekat Nic0le H0tel KL. (Gambar yang 1st, k0rang pedulik kan orang yang di belakang tuh, semak je.HAHA ;D)

Walawey. AKu rasa entry aku kali ni agak panjang. Nanti sambung lagi eh. Tajuk p0n PART 1 kan, jadi PART 2 nanti akan di 0lah bes0k pagi lepas aku bang0n tidur jugak. Ni baru sikit beb cerita time k0lej. Ada lagi. Pada yang sudi membaca and menghabiskan masa k0rang dengan bl0g aku ni. Terima kasih! Terharu! sumpah! :")) Aku p0n sebenarnya dah pening kepala mana 1 aktiviti yang aku buat dulu. Ni p0n dah berterabur. HAHA ;D xpelah. Asalkan ada sudi yang membaca. Until the next p0st! bubye! ^_^

Sunday, October 23, 2011

B0san..

Assalammualaikum semua, apa khabar eh u ollss? heh, nak ucapkan terima kasih pada sesiapa sahaja yang menjadi pembaca bl0g aku pada yang secara langsung or tidak langsung. (ada ke yang baca? perasan and bajet p0pular je aku nih, hahaha ) well, dengan bl0g ni la aku lepaskn geram dengan menekan keyb0ard lappy aku ni kuat2! Puas hati aku, kesian kau lappy, xpasal2 menjadi mangsa penderaan secara halus ni. Anyway, entry kali ni nak cerita keb0sanan tahap gaban melanda aku beberapa hari ni. B0san p0n nak cerita, suka hati aku lah kan? heeee ;P

Well kerja memang kerja. Kerja pun kadang2 tak menentu, hari ni kerja petang 2ptg-9mlm, bes0knya kerja pagi 7pg-2ptg. Penat w00. Kerja shift malam lagi, yang membuatkan aku b0san ni la dia, nak menunggu ke shift malam yang start pukul 9 malam ni yang memb0sankan. Dari pagi, kerja aku bang0n tid0, mandi dan.........lepastu tak tahu dah nak buat apa. Aku b0leh termenung berdiri depan pintu bilik. Kalau rajin aku akan start membanting tulang kemas rumah ni haa, lepas tu.....? aku gagal lagi untuk berfikir. Yang aku tahu nak buat apa.. ni la dia, 0n FB and berbl0gger. FB p0n kadang2 b0san eh aku meneng0knya, stalker jap fb 0rang lain, g0sip2 jap, lepastu...kembali ke keadaan yang sama.

Untuk tidak memanjangkan lagi tahap keb0sanan, aku 0n y0u tube! jeng2! dekat atas untuk search tu aku taip "patah seribu, with lyrics -shila amzah' hahaha! Apa lagi dengan penuh penghayatan aku nyanyi lagu tu. HAHA ;D aku p0n tak hingat berapa kali aku d0k ulang2 je lagu tu. Sampai hapal.

video

Sambil tu aku kenangkan mama, dulu time sek0lah kalau aku buat perangai macam nih, mama mesti cakap, 'alangkah bag0snya kalau belajar p0n kau d0k menghapal macam tu' gulppp! Ni kena call mama nih. Dah call mama, b0rak2, manja2 jap dengan mama, 0keh! sambung balik berkara0ke ses0rang.

Macam tulah tahap keb0sanan aku yang melampau. U olsss kat luar tu please d0nt try this at y0ur 0ffice, dekat rumah tak apa, wakakaka ;D anyway! thanks f0r reading this b0ring entry. Saja nak pen0hkan bl0g untuk bulan nih. HAHA ;D see u s00n! bye2! ;D

Thursday, October 20, 2011

next! heee ;))

Assalammualaikum.. tamak bet0l, dalam masa 1 hari 2 p0st aku bagi. Nah amek! heeee ;PP, p0st ni sambungan kisah aku yang tak habis aku nak cerita petang tadi sebab dah terlambat nak pergi kerja. S0 sambungan cerita ni terjadi selepas aku balik kerja. (Ada sesiapa yang kesah ke?? haha, lantaklah, nak cerita jugkk).

Jadi, mula2 aku mas0k kerja, mana nak ada unif0rm lagi, so aku still in my college uniform. OMG! terasa aku masih di alam praktikal lagi. Nak attend d0kt0r p0n aku rasa weird. But kena jugak. Biasalah orang baru start kerja. Alam pekerjaan is TOTALLY different (aku highlight kan sikit perkataan tu). Its true babe! Aku rasa pening nak mampus. Macam2 yang kita kena tahu, lebih2 lagi w0rking di private h0spital n its TOTALLY different dengan GH, ni lagi satu buat mulut aku ternganga besar. Time praktikal di GH dulu, aku rasa staff nurse kerja simple and steady. But di private, OMG, u really2 need t0 know and remember a l0t 0f things and the things its n0t simple. (dah berapa kali OMG aku..hahaha )



cak! hidung besar ni aset tau, jangan main2. hahaha ;D Sebelum pergi kerja, sempat posing jap. Mem0ry kad hp aku p0n dah hampir nak full, banyak sangat gambar yang sy0k sendiri. hihi ;P . Sementara tunggu kereta siap di baiki, aku kadang2 merempit dengan r00mate aku yang sama tempat kerja. Well kecian dia, c0z aku memang tak reti langsung ride a motorbike. Silly. haha, but nak buat macam mana. That is another fact. Aku kerja ni start bulan ramadhan yang lepas. Nasib baik aku dapat cuti 2 hari! malam raya aku sampai rumah. Syukur dapat jugak beraya tah0n ni. heee ;))

Tema raya aku tah0n ni all g0 green! aku se0rang je, sebab family aku suka berwarna warni. (dah bulan berapa dah ni baru nak cerita) tak apa.. k0rang kenala faham. KERJA! ni je aku mengadakan masa aku untuk mengupdatedkan bl0g aku ni haa. heeee ;PP


Posing dengan my bel0ved mama!! selepas memohon ampun di pagi raya. Sayu je rasa pagi tu. Entahlah. Susah perkara yang di hati ni nak di luahkan. cheewaaah! hahaha ;D. C0melkan kami! Like m0ther like daughter. heeee ;P mama ampunkan kak lin sebab selalu balik umah tid0000 je..hehehehe ;PP mama kata tak apa, buat lagi p0n tak apa, mama sukeeeeeeee sangat2, sambil menampakkan sebaris gigi mama. hahahaha ;D



Toleh belakang jap sebab nak ucap Selamat Hari Raya! walaup0n dah lepas nak ucap jugak sebab updated bl0g lambat, tapi, tapi nak ucap ter0s Selamat Hari Raya Haji! yeyy!! heeee ;PP g0 green!!

Kemeriahan hari raya di sambut selama 2 hari sahaja. Lepas tu aku kena sambung bertugas seperti biasa di Pusat Perubatan Taman Desa. Jadi sampaila sekarang aku masih setia bertugas di situ. Kerana mencari pengalaman berkerja sebagai se0rang jururawat ni penting sangat2. Actually anda sangat2 di perlukan, bukan hanya d0kt0r tapi nurse p0n. Jangan biarkan orang lain meletakkan diri anda di tempat yang rendah kerana jururawat pangkatnya tinggi di sisi ALLAH kalau kerja itu kita ikhlas dan bekerja kerana ALLAH. InsyaALLAH.. semuanya akan berjalan dengan lancar. Kena marah and maki dengan d0kt0r tu adalah perkara biasa. S0! until the next post! taadaaa ^_^ heeee

Wednesday, October 19, 2011

New life begin !

Assalammualaikum.. Setiap kali aku buka bl0g aku yang dah bersawang2 ni aku tak tahu nak taip apa, blurr.. selama beberapa bulan aku merenung k0s0ng je skrin komputer ni haa, aku p0n tak faham apa yang aku tengah buat, s0! hari ni, tanpa melengahkan masa yang semakin suntuk nih aku menggerakkan jari jemari untuk menaip dan ter0s menaip. Terjadilah post baru dalam bl0g aku. (actually, aku sebenarnya tak tahu macam mana nak mulakan ayat..haha, beng0ng giler minah ni) Anyway! ni la life aku yang agak baru jugaklah..heeee ;P

S0! bermula dari mula2 aku mintak kerja, sampaila aku dah kerja. Macam2 jugak perkara yang tak sepatutnya aku tangani. Nak buat macam mana, thats the fact, i need to face it. Aku ada la kan hantar resume yang tak lengkap dekat Pusat Perubatan Taman Desa, Jalan Klang Lama, (siapa yang tak tahu, k0rg cari kat google sendiri eh?eh? ) . Walaup0n tak lengkap, di0rang tetap panggil aku untuk interview.



Muka yang tengah nervous untuk di interview. Time kena interview memang habis aku kena balun dengan matr0n and 0rang2 HR. Keluar dari bilik interview muka aku memang bukan seperti yang di atas, tak b0leh tunjuk gambar, kang k0rang ramai2 tarik diri jadi member and pengikut aku (poy0 gil000..hahaha) . Jadi selepas kejadian yang tak di ingini tu, dah seminggu lepas tu, di0rg call ! hahahaha ;D ser0n0k sebab di0rang suruh aku ter0s kerja start minggu depan. heeeee ;)))

Orang kata malang memang tak akan berbau, nampak p0n tak. Kereta aku teraccident pulak. Ad0iyai! Lagi 2 hari tu aku nak start kerja. Cian Shinbi aku. (nama kete tu).



Aku 0k, kalau tak, tak dapat aku nak p0st kan bl0g ni.. heee ;P, jadi! dari mula aku start kerja, sampai la 2 minggu yang lepas. Aku terpaksa pergi kerja naik bas. Kelam kab0t aku di buatnya. Sekarang nama shinbi aku terpaksa tukar ke si Putih! hehehe ^_^ Kereta aku dah 0k dah skang. Syukur..

Cerita ni akan bersambung nanti. Dah lambat nak pegi kerja. By the way, hidup aku sekarang di penuhi dengan kerja, kerja n kerja. Its n0t easy t0k accept the fact that im really happy with my life n0w. My family, my friends and Muhammad Fadhli Roslan, is the pers0n wh0 always support me in everything i d0. Time kasih semua! ^_^ until the next post! ;D

Sunday, August 14, 2011

Thursday, August 11, 2011

Harus ku Teruskan....

Assalammualaikum...

Baik, aku tak ada banyak perkara yang nak di ceritakan pada episode kisah hidup aku kali ini, just semata-mata untuk luahan hati aku sahaja (cam rasa poyo lak) ahh! tak kesahla kan. Aku pun semenjak dua menjak tiga menjak ini, aku rasa macam-macam bebanan yang aku dapat. Kadang-kadang aku rasa macam tak tahan pun ada, kadang-kadang aku saja je tunjuk kuat, datangla beribu bebanan pun aku sanggup terima, but at last aku sendiri yang merana, sakit, kecewa. Baru aku terfikir, kegembiraan dekat dunia ni kan hanya bersifat sementara. Tak ada apa yang kekal dalam dunia yang fana ni. Perasaan dan hati manusia juga mudah untuk berubah, antara bersebab atau tidak. Bukan mudah untuk rasa bahagia hidup dekat bumi yang nyata ni. Bila time gembira macam-macam lagu happy teringang2 dekat telinga aku ni haa. Contoh macam lagu Fairy Tale nyanyian hebat dari Taylor Swift, and semua lagu-lagu dari Taylor yang happy-happy la. Aku rasa macam dunia ni aku yang punya.

Tapi bila kegembiraan tu tetiba gedebuk..bukk..bukk.. macam jatuh dari tingkat 50, (korang bayangkanla sendiri macam mane) hati aku macam disagat-sagat oleh kertas pasir jenis berus sabot cuci pinggan tu,(ada ke? lantakla) (ni pun korang bayangkanla sendiri macam mana terguris-gurisnya hati aku ni). Bila dah jadi macam ni, korang teka apa jadi. Haa? bunuh diri?? Yang ni aku marah, bila kecewa, sedih, depressed mula la nak fikir bunuh diri la, minum air sabun 10 baldi la, potong tangan sendiri la, aku memang pantang orang-orang yang macam ni, Jangan langsung terlintas dekat fikiran korang pasal perkara yang tak baik ni. Ingat, walau macam mana kecewa pun kita, ALLAH sentiasa ada di sisi kita, istigfar dan bertawakal padaNYA. Luangkan masa dekat orang-orang terdekat korang, macam family and kawan-kawan yang memahami. Cara aku time aku tengah depressed ni, perkara pertama yang aku buat, menangis, menangis dan terus menangis. Nampak macam seksa kan? Tapi bagi aku dengan menangis ni hilang sikit rasa bebanan tu. Then solat wajib + sunat, doa pada ALLAH berikan petunjuk dan permudahkan urusan kita hidup di dunia ni. Then, fikir rasional, tapi kadang perasaan kecewa kita tu melebihi segalanya di sebabkan hormone perempuan ni berubah, jadi korang and aku sendiri la yang kena pandai bermain dengan hormone dan perasaan sendiri.

Time aku tengah rasa sedih and kecewa ni, lagu-lagu yang sedih pulak sentiasa berkumandang di telinga aku, padahal aku tak minta pun. Bila on kan radio, lagu Trio dari Shila, Ning Baizura dan Jaclyn Victor - Beribu Sesalanku, tetiba je kedengaran. Celaka. Tak suka nak dengar lagu-lagu yang mendownkan aku. Lagipun lagu tu tak ada kaitan dengan aku, so buat apa aku nak bersedih dengar lagu tu. So, bila tengah-tengah sedih ni aku suka dengar lagu yang menaikkan semangat aku. Contoh, lagu dari Aliff Aziz tu - Harus ku Teruskan. Haa! lagu ni aku suka. Cuba korang try faham lirik lagu ni. Kalau korang nak faham laa, tak nak xpe tak paksa pun.

Kanan dan kiri suramnya terasa
Cuba fahami apa yang terjadi
Tidak tertanggung beban di alami
Mengapa terjadinya sebegini
Tiada guna bertanya semua yang terjadi
Janjiku kepada diri hidup harus aku teruskan

Tuhan berikan sinar harapan
Hembuskan suatu kekuatan
Kumohon jauhkan dari kegelapan ini
Agar bisa aku teruskan

Walaupun lelah untuk menghadapi
Mengalah bukan jawapan yang ada
Walaupun berat segala di dada
Ku pasti mengharungi keakhirnya
Tiada guna bertanya semua yang terjadi
Janjiku kepada diri hidup harus aku teruskan

Tuhan berikan sinar harapan
Hembuskan suatu kekuatan
Ku hanya insan yang kerdil di dunia ini
Tunjukkan ku jalan hadapan

Genggami tangan ini oh teman
Disaat aku memerlukan
Dan bila waktu untuk melangkah pergi
Berikanlah daku cahaya tabahkan jiwaku oh tuhan


Copy paste je ni, tetiba rasa malas menguasai. Then last sekali aku tersedar setiap dugaan dan ujian yang ALLAH beri tu mesti ada hikmah di sebaliknya. ALLAH itu maha kaya, DIA tahu apa yang DIA buat. Ujian dan dugaan yang DIA berikan itu hanya sekadar menguji tahap keimanan seseorang dan yakin la padaNYA. ALLAH tarik perkara yang kita rasakan terbaik dalam hidup kita semata-mata untuk memberikan kita yang lebih terbaik lagi. Cuma kesabaran dan masa yang menentukan. Jadi, bersyukurla di atas segala kesusahan yang kita alami, kerana tanpa kesusahan kegembiraan tak akan datang. Ingatlah korang sebenarnya ALLAH merindukan doa daripada kita. Sekian

Thursday, August 4, 2011

Lawatan ke Melaka dengan Family

Assalammualaikum..

Aku nak bagitahu you all ni yang aku pergi jalan-jalan dekat Melaka, (ada yang kesah ke? lantaklah). Actually aku kebetulan saja pergi Melaka ni, sebab nak tolong katering papa aku untuk Hari Pahlawan dekat Melaka. So at the same time aku menyelam sambil tangkap ikan la, maksudnya 3 in 1 la (kalau korang tak faham lagi tak tau la aku). So setelah berpenat lelah dan bertungkus lumus menyiapkan semua accessories pinggan dengan cawan dan yang seangkatan dengannya aku dengan mama aku serta adik-adik aku p0n cepat2 ch0w dari dewan tu t0k SHooping! Papa aku hanya mampu untuk mengelengkan kepalanya sahaja. S0rry papa. =')

Ala bukan shopping apa pun, saja je nak lepak2. Pergi lepak pun dekat Jusco Melaka je, sambil tu belila barang2 apa yang patut, yang tak patut pun beli jugak, saja nak menghabiskan duit yang aku dapat time beri talk hari tu.

Tengah nak memilih mana satu patut aku beli, nak buat kek. Padahal dua2 bekas tu sama je, aku je yang mengada nak pilih2 ni. =')

So, lepas beli2 barang dengan kata lain SHopping!, biasalah bila dah banyak bergerak, otot-otot kita pon banyak bergerak dan memerlukan tenaga, jadi bila dah kehabisan tenaga, perut jadi lapar, so bila dah lapar, apa lagi makanlah! (kan senang dari tadi aku cakap perut dah lapar makan je, ni saja je nak membebel lebih) ='). Korang nampak tak apa yang aku makan tu, haha, jangan jeles ok ^_^- sebelum puasa ok.

Malam tu tetiba papa aku kata dia dah tempah seat untuk makan di hotel yang kami duduk tu. Kiranya macam makanan yang nak di introducekan untuk berbuka puasa nanti, so hari tu ada half price sebelum puasa. Apa lagi, kami adik beradik meloncat dan kami pun tak tahu kenapa kami meloncat, makan je pun..huh =')

So nila muka2 gembira papa dengan mama aku bila makanan dah depan mata. Harga sebenar untuk berbuka puasa dekat Princess Beach Resort ni dalam RM58 seorang, time ni kami dapat harga RM30 seorang, makanan yang diorang ni masak memang kaw2 la wa cakap sama lu. Memang berbaloi la kalau diorang setkan harga macam tu pada customer. Aku dengan adik2 aku yang lain pun makanla dengan jayanya.

S0 akhir kata, nila dia 3 in 1 bila aku berjalan ke Melaka. haha =') . Sementara aku belum dapat kerja kan, so tak salah pun nak berjalan2 dengan family. Bila dah kerja nanti, belum tentu dapat macam ni lagi. So, aku kenalah gunakan masa yang ada ni. Last dari aku Selamat Berpuasa dan Selamat Beramal ! ^_^


P/S - pesanan untuk korang, puasa jangan tak puasa, nanti aku tonyoh2 hidung korang dengan pisau meja yang tak berapa nak tajam ni. Takut tak takut tak? tak payah nak takut, takut kepada ALLAH S.W.T tu kalau korang tak puasa. Peace.

Sunday, July 31, 2011

Sekali lagi

Assalammualaikum semua2 kawan2 yang dah lama tak membaca bl0g aku ni haa, dah bersawang2 dah aku teng0k bl0g ni, dari bl0g ni mati je sampai bila2, mehla aku nak cerita sikit dengan k0rang semua apa benda yang dah aku buat sepanjang beberapa bulan aku dah xmenaip bl0g ni.

Start dri bulan Jun n Julai la senang, cepat sikit, hehehe. OK, bulan Jun n Julai ni adalah bulan dimana aku tengah berperang nak menduduki exam hidup mati untuk aku. Peperiksaan Lembaga Jururawat Malaysia nama exam tu (pape ajalah kan). Memang ranap la otak yang kurang pandai macam aku ni haa. =')
S0 tak nak cerita panjang, aku dah pon LULUS exam tu dan sekarang aku dah ada lesen jururawat dan boleh dah nak rawat siapa2 pon. Hahaha (bangga diri kejap, kejap je, bukan selalu =")

S0 selepas aja exam tu, aku bersiap2 nk graduate pulak (haa! yang ni excited nak cerita) ='). Graduate aku ni diadakan di PICC, korang carilah sendiri apa dia kejadah PICC nih, malas nak taip panjang2. Time graduate ni aku rasa akulah orang yang paling bahagia, sbb sume orang yang aku sayang semua datang, kecuali papa aku sebab papa sibuk sangat2 time tu jadi aku tak kacau papa. Graduate aku ni berjalan dengan jayanya (cheewaah =')




Korang semua tengok ajalah gambar dekat atas tu, dah menunjukkan betapa gembiranya aku masa ni. =')

Baik, aku nak pendekkan cerita nih, nnt boring pulak korang baca pasal aku nk graduate aja. Hehehe, jadi selepas je graduate ni aku jadilah penganggur yang bertauliah. Untuk tidak lama aku menanam anggur dan menghabiskan b0reh y0 duduk dekat rumah, bermula journey aku yang baru pulak. Misi mencari kerja. Misi aku ni dilaksanakan dengan bantuan bersama yang amat aku sayangi, siapa lg, buah hati aku la. Dia sanggup tu ambil cuti sebab nak t0l0ng aku =') walaup0n tangan dia operate dia sedia berkhidmat untuk awek dia yang selalu menyusahkan dia ni ha =') terima kasih abg. So, semua hospital area KL kami redahi pada hari tu.

Pastu aku teruskan lagi kehidupan aku yang tak berapa nak best ni dengan menyampaikan talk n ceramah pasal pertolongan cemas dan CPR dekat budak2 sekolah menengah. Yang paling terbaru aku bagi talk dekat student Maktab Perguruan Islam. Agak menggelabah sikit sebab aku p0n tak pernah bagi talk dekat student yang sebaya dengan aku. Ianya macam satu penghormatan untuk orang macam aku ni =').

Selain dari tu, aku penuhi masa lapang aku dengan wat coklat oreo yang sekarang ni tengah feymes dekat pasaran (feymes ke? aku p0n kurang pasti). Kadang2 mana2 yang nak order dengan aku, aku buatla. Kalau tak ada untuk makan2 je aku dengan family. Best jugak buat coklat2 ni walaupon taklah seteror mana2 kakak yang dah boleh tutup mata je buat coklat ni, hehe.

Relay for Life aku jadi volenteer untuk event untuk orang2 Kanser yang diadakan di Stadium UPM Bangi. Penat jugak sebenarnya, tapi best. Macam2 yang aku dapat belajar dari mereka2 yang mengidap kanser. Tengah khusyuk memvolenteer (jgn ik0t ayat ni, salah ni) tiba2 booth aku dikunjungi oleh Menteri Pembangunan Wanita dan Kanak2, YB Dato' Sri Shahrizat Abdul Jalil. Terkedu, tergamam semua ada sebab memang dah lama aku nak jumpa dengan menteri yang banyak support kaum wanita dan kanak2 dekat Malaysia ni. Sumpah aku Suke! =")

Aku sorang je sy0k sendiri pandang kamera arah lain.. hehehe =')

Happy faces. Hehehe, sembunyi di celah2 kepenatan. =') Memang penat, tapi happy sebab dapat t0l0ng orang yang kurang upaya.

Lepas je berhempas pulas dengan membantu orang2 dewasa meh la kita t0l0ng budak2 kecik yang baru meningkat dewasa. Aku dengan rasa bangganya nak beritahu bahawa aku menemani student tadika mama aku melawat ke Menara KL, ni kali ke2 aku pergi. Apa nak jadila dengan aku ni, duduk 3 tahun kat KL pergi melawat p0n susah. Dah tu ni jela masanya. Budak2 ni nak je aku cubit2 pipi diorang ni. Bukan nakal (tu dah memang tabi'i diorang tak boleh nak elak) ni sebab di0rang c0mellll laaaa sesangat2 kan. Habis merah2 pipi diorang aku kerjakan. =')

Comelll kan diorang nih ^_^

Macam aku ni di kalangan mereka yang kanak2 tu kn?? ='))

Kalau boleh banyak lagi gambar aku nak letak, tapi ruang tidak mengizinkan. Last aktiviti yang aku buat melawat bandaraya bersejarah, Melaka. Bukan pergi melawat p0n, actually tol0ng papa aku katering, so dalam masa yang sama jalan2 la kejap dengan family aku. Pasal ni aku akan cerita pada post yang akan datang. Pada yang sentiasa menunggu post dari aku ni (ade ke??) terima kasih la banyak2 ye. Aku bukan macam Fatin Liyana yang cun gilerr sumpah tak tipu 2. Aku admire dia gileerr2. Eh, cerita pasal dia lak. hehe =') sampai bes0k nanti tak habis. S0 terima kasih semua. Until the next post. Tadaaa.

Wednesday, April 6, 2011

Tandas

Assalammualaikum, hri ni byk perkara yg memalukan aku..hahaha, yg aku xleh nk lupe, bile aku yg P0mpuan nih terms0k tndas lelaki. Nk wat cmne?? aku dah xtahan sgt dah nk mmbuang, xsempt nk tg0k sign kat pintu tu haa.. lntak, jnji kje aku beres. HAHA ;DD

Time 2 p0n xder 0rg, aku melulu je tnpe men0leh mne2. Time sedap melabur, aku dgr ade sore yg garau kat luar 2. Aku terp.k, mak aii.. apo r0ck b0nar s0re minah kek luar tuh??? then aku tr0s melabur dan melabur.. ttba aku dgr lg s0re garau yg ke2. Ishh!! tau laa skg tgh mggu hujan2 nih, xknlaa demam2 p0n smpai s0re garau cmtuh. Aku still relax je kat dlm tndas 2.

Fuhh..lega2, kje2 melabur p0n dah slesai. Bet0l2kan cket bju kurung yg cntik nih, mule t0k bukk pintu.. then.. 3 pasang mte skaligus melihat ke arah aku ngn mulut ternganga. Aku lglaa, bukn stakat menganga...mulut siap terbukk saiz sek0r ayam leh ms0k nye. Ape lg ! aku kuarkan sgla kudrat dan keringat aku lari kuar smbil menjerit mnx t0l0ng. Padahal sndri salah, sndri yg mnx t0l0ng. HAHA. :D

Kat luar t0ilet 2 aku dengar di0rg ktwa terbahak2 cm nk terkuar anak tekak di0rg ktawakn aku. Aku trasa muke aku kuar asap yg 0rg minat cite katun je leh nmpk. HAHA ;D malu tahap gaban laahh! pengajaran nye, jgn bertindak melulu cam aku, nnt cmnilah jd nye.

p/s : sbnrnye...byk msalah time 2, 2 yg terms0k tndas lelaki ;PP

Friday, April 1, 2011

Lelaki WAJIB Baca

Assalammualaikum sume ! baiklah, aku xnk pnjg lebar sgt, sbb penat bru balik dri aer0bik. Sape yg berminat nk aku ajar kat U atau k0lej2 k0rg, aku leh je g, area sepang and kl je.. hehe, sbb aku byk xtau jalan. Jalan kl ni p0n gagap2 lg.HAHA, dah2 lupekan. P0st aku kali ni bukn nk pr0m0te ke ape ke, aku nk cite sket pasal, kite sll gak bce ape yang 0rg laki ni xsuke pda perempuan. Meh sini aku habaq kat hang pa-hang pa yang lelaki nih yg msih mencri teman hidup tapi xdpt2 smpai skg.

Yang pertama, perempuan xsuke pda lelaki yang suke bgga diri.

Haaa! yg nih cek stuju sesgtlah, teknik k0rg nk ng0rat mmg salah. Jangan hangpa ingt dengn mmbggakan diri hangpa, hangpa b0leh dpt awek 2. Jangn harap. Cek ulang lg skali, Jangn Harap. Xsampai bpe jam awek 2 tggaikan hangpa. Hangpa xrsa weird ke bru ja kenai awek 2, ttba hangpa dah ckp hang j0han 2laa, hang jaguh 2 laa, hang menang 2 laa, hang hebat dlm suma perkara la. Jadi dri sendri, biar awek 2 tau sndiri kehebatan yg ada dlm dri hangpa suma. Biar dia disc0ver sndri. Baru laa awek 2 cam rsa lebih excited nk tau misteri yang ada dlm dri hangpa. Ngerti 2.

Yang kedua, perempuan xsuke pd lelaki yang cite berulang2 kali dan lagi dan lagi dan...lagi.

Haaa! yg ni p0n cek stuju. Setiap hri jumpa awek 2 hangpa cita cerita yg sama yg hangpa dah cerita semalam, smpai awek 2 dah b0leh ik0t gaya n ayat apa yang hangpa nk ckp. Mak aii.. ni kes parah hangpa tau x. Awek 2 akan anggap hangpa laa lelaki yg paling b0ring skali. Jangan.. hangpa kena pndai nk takle hti perempuan nih. Kena ada sense of humor cket. Tiap hri de cite baru n perkara n inf02 yg hangpa smpaikan dengan cara yg paling COOL skali. Barula awek 2 truja nk jmpe hangpa tiap2 hri.

Yang ketiga, bru ja kenai 1 hri, hangpa dah ckp syglaa, i love u laa...

Yg ni cek nyampah, maaf ckplaa..cek mmg xsuka..sumpah! Yak alamak bro, relax2 laa dulu.. jgn ucapkan ayat 2 terlalu senang d awal2 perkenalan. Lgp0n, hangpa xpikir kaa or xtya kaa awek 2 dah ade bf ke, tunang ke, xp0n suami ke? ni main redah ja ckp syg n i l0ve u. Kalau 2 isteri 0rg, hangpa nak mata hangpa ade 'make up' semula jdi yg melekat kat muka hangpa. Kan cri pasai namanya 2. Perempuan ni xsuke sbb mereka anggap hangpa xpr0fesional dlm perhubungn. Cepat buat keputusan tnpa berfikir pnjg. Jangan ye br0. Hangpa nk jd ketua keluarga, kalau men redah je ckp, bile lafaz talak p0n hangpa men tibai ja ckp. Xleh cmtu kgkwan.

Yang keempat, hangpa ajak awek 2 kluar bile awek 2 kata xjd, hangpa kta, xpalaa...... dengan tnda noktah yg begitu pnjg.

Haa..apa sebenarnya niat hangpa nk kluar ngn awek 2, ikhlas ke hangpa nk kawan ngn awek 2? mksd niat cek kat sini adalh antra niat baik n xbaik, kalau hangpa niat baik, hangpa akan kata, '0k! lain kali b0leh kluar jugk, sya belanja' kn cedap je dengar, gerenti pasnih mst awek 2 kuar ngan hangpa, tapi kalau hangpa dah ajak berkali-kali awek 2 tetp xjdi je nk kuar dengan hangpa, hangpa paham2 laaa no...

Yang kelima, perempuan xslesa (aku guna ayat baik cket) dengan lelaki yg anak mak.

Bet0l2, aku p0n akui yang nih. Xke awek 2 tak0t nk dekat dengan hangpa kalau hari2 n tiap kali dlm msg, tgh call, dlm gym, tgh dating, tgh bersukan hangpa asyik cerita ja pasai mak hangpa. Memamg syurga d bawah tapak kaki ibu, besaq weii pahalanya. Tapi situasi ni berbeza sesgt, sbb awek 2 ingt segala kputusan d tgn mak hangpa, hangpa serahkn sumanya pda mak hangpa, d mana tugas hangpa dlm membuat kputusan? gerenti awek 2 susah nk serahkn hatinya pada hangpa.

Cek rsa setakt ni jela cek bercel0teh. Cam pnjg pulak p0st aku nih, xpalah. Apa-apa yg terkasaq bahsa dlm p0st nih, harp d maafkn ye. ^_^ Xada salahnya dlm memberi pendapat dan pandangan..kn?kn? Lelaki2 2..chill ye br0..chill tau.. hehe. Time kasih pda yg sudi bca ^_^ until the next p0st! L0ve my Muhamad Haziq Azmen. ;))

Sunday, March 27, 2011

Rahsia nama

Assalammualaikum ;)) hari ni aku nk cite sket rahsia di sebalik nama aku and nama cik abg aku 2. Melihat dripada rahsia nama ni, kebanyakkn nye semua ada pada diri masing2. Aku dpat rahsia nama ni p0n dari 1 game yang aku rasa k0rg p0n penah main. hehe. Walaup0n game je, tapi mcm bet0l je ape yang game 2 bgtau. Aku jadi excited pulak nk p0stkn dalam bl0g ni. Kalau k0rg nk tau jugk, meh bg aku nme pen0h k0rg. haha. Meh sini aku tilik. Bukan aku, game tu yang t0l0ng tilikan. TAPI ! walau cmne p0n aku xcye sgt 100%, ni just suke2 n xder kje cri kje name nye. Rahsia nama 2 di tulis dlam bahasa Inggeris.

Nurazlili Aziz

- Sensitive and sentimental, you can't help feeling depressed when someone hurts you. Shy (yeke??) and reserved you avoid talking themselves. You miss not having the protection and security you had as children. Home l0ving usually feel like spending time with your family and prefer being at home to being at a party.

Bile aku bce balik, cm nk ketawa guling2, ade yang bet0l ada laa jugk yang salah. Ke aku xpasan ke xtaula. Tapi memang interesting ;) Meh aku bgtau rahsia nama cik abg aku 2. Yang ni aku rasa mmg byk kat die sebagai se0rg bakal pegawai tentera.

Muhamad Haziq Azmen

- You are ruled by a sense of duty and punctuality. You never put off doing writing a letter or doing a job. You never avoid necessary task. You always finish what you have started and never think of d0ing a job you can't complete. Precise and methodical, you insist on getting a job done perfectly and on time. You never c0nsider having fun where there is a w0rk to d0.



Memang banyak yg bet0l aku rasa. hehe. Well ni cume suke2 je, yang bet0l ade kat dlm diri k0rg sndri. P0st yang len aku nk bgtau pulak pasal rahsia tarikh lahir k0rg ik0t n0mb0r yang dah d cmpur2 kan. Nanti aku ajar cmne nk kire. Tu semua dari pakar m0tivasi kite, Dato Dr. Hj. Mohd Fadzhilah Kamsah ^_^ yang mungkin b0leh jadi garis pnduan hidup k0rg. Yang buruk tu dari diri aku sndri dan yang baik itu dari ALLAH. sem0ga kite tidak pernah berpaling padaNYA walau berat mana dugaan yang di berikan. =')) until the next p0st !

Buang tebiat

Assalammulaikum semua. ^_^ Entry kali ni aku nk bgtau k0rang yang aku tetiba buang tebiat, sumpah aku xpenah buat keje2 cmnih sebel0m nih. Rsa nk ketawa p0n ade, nk bg pelempang kat diri sendri p0n ade. Eh! xleh2, zalim kat diri sendiri 2, d0sa2. Mende yang aku buang tebiat 2 ni la die. Aku ttba rsa nk nyanyi n p0stkn kat bl0g bg sume 0rg dengar. nape eh??


video


Lagu ayat2 cinta 2. HAHA ;DD lntakla. Xsedap lgsung, s0re aku dlm nih mcm s0re mudak2 darjah 6. Nyanyi dengan pen0h em0si lak 2. Mmg buang tebiat la. Al0ng aku de skali time aku tgh rakam vide0 nih. Die leh ckp cmnih


"Orang yang buang tebiat nih, 3 kali jumaat g0al laa..haha"


Cih, ingat aku xphm. Nyampah. Ni sje2 laa, sesuai t0k t0nt0nan umum n masyarakt, xder unsur2 ganas 0r seks yang keterlaluan. XDER LANGSUNG. Ni semua 1st time nk buat. Orang len dah bertime2, aku bru terhegeh2 nk p0stkn mende alah ni. Xperla, time kasih pda yg sudi dengar 2 eh, sedap xsedap s0re 2 blakang cite. harp k0rg enj0y. ^_^ bye2.

Thursday, March 24, 2011

Zip Seluar

Assalammualaikum! aku heranlaaa.. k0rg heran x? mst x kn? aku heran sbb aku p0n xtau npe aku rajin sgt nk tulis2 bl0g nih, sblum ni haram nk wat, tg0k bl0g p0n xhingin, tpi kali ni cm rajin je. buang tebiat ape. ahh! xkesahla, jnji aku xkcau 0rg len.

Entry kali ni, aku nk cite ape yg buatkan aku ni perasan sgt. xsgka aku cmtuh.haha. Biar arr. Ingat aku s0rg je? 0rg len p0n ade tau.

Di 0pis aku yg penuh sesk ngn student2 yg nk tya s0klan yg bukn2. Nseb bek aku baik, jwb je ape2 s0klan yg di0rg bg.

Student : kak, Puan Jamaliah 2 sape? 0rg ke?
lili : xlah, monster.
student : hahaha, akak ni pndai gak wat lawak kn?kn?
lili : pasni akak ms0k rja lawak, jgn xv0te lak.
student : (ter0s gelak2 n caw dri citu)
lili : (tensi0n !! ade ke patut tya b0s aku 2 0rg ke x?? memg lah die garang kalahkn rimau, xyahla tya s0klan cmtu. cih! )

Aku dengn kelam kabut nye menyiapkn surat2 nk d bg ke hospital2 tentera. Macam2 pr0t0k0l nk wat surat t0k tentera nih, kne ik0t sylibus (mmg salah eja p0n, ik0t je), mmg penin gak pale aku, tpi nk wat cmne, tntera pen0h ngn disiplin ! ;))

Hbs wat surat, aku kne g ph0t0stat b0rg t0k mudak2 batch yg student nye 678 0rg. AKu REPEAT ! 678 ORANG ! nk kene photostat 1 set de 2 kertas. AHH! k0rg kire laa sndiri bpe byk yg aku kne phot0stat. Dengan berbekalkn kudrat n kekuatan yg ade, aku bwk 4 bndle kerts A4 2 kat atas t0k d ph0t0statkn.

Smpai je kat mesin ph0t0stat 2 aku blurr, mesin 2 lebih besar dri aku ! mak aii..cmn0 nih, b0sar eh kalahkn den. Setiap inci mesin 2 aku ter0ka. Nk wat cmne nih?? nk tekan ape? Last2 de s0rg kakak 2 dtg tawrkn dri t0k t0l0ng, fuhh..lega.. sesi temu bual p0n mule. Ni mls nk cite, pnjg sgt.

Skg aku dah tau nk kendalikn mesin besar gajah ni ha. Dengan gaya nya aku p0n ph0t0stat set demi set..demi set... dan ! ttba dtg s0rg brader nih, fuhh.. hensem wa ckp lu ! cam muke RYEOWOOK 2! (k0rg mst ckp ahh..cket2 nk penyanyi k0rea je - lntak sbb mmg cmni p0n muke die ! Minyk wangi ape nth die pkai smpai nek penin gak pale aku. xper2, jnji hnsem..hihi ;PP



lili : (mak aii..hnsemnye kjdian yg ALLAH wat nih)
'die' : (ttba die pndg aku, n die teg0r ! ) errr...awak..
lili : ye sya (dengn senyuman paling menawan aku bg)
'die' : errr..x..x.. sya pggil 0rg yg kat blakang awak..s0ry ye..

Haaa?? aku ter0s t0leh, rupenye de kakak yg tgh menulis kat blakang aku ! laaa..ble pulak laa kakak nih ms0k. Malu nyeeeeeeeeeeeeee!! ya Tuhanku, mcm nk tercab0t jntung aku. Nsb bek smpat k0ntr0l cun lg. Die dah tersengih2 dah. cih! kuang asam nye mamat ! jga k0 ! k0 wat taik eh ngn aku. xper2. Malu tahp gaban dah nih, siap k0.

lili : err..awak.. sya nk bgtau smething kat awak b0leh?
'die' : ye sya.. awak nk ckp yg awak minat kat sya ke? hehe
lili : (weekk, nk terkuar aku nye bih0n aku mkn td) err...x..x, zip suar awak terbukk la.

Die dgn muke yg berasap ter0s tg0k bawah, n die tr0s bla dri citu ngn muke merah2. KAHKAHKAH ;DD mmg dri td p0n zip die terbukk, di sbb kn hnsem nye pasal aku diamkn aje. NAh ! amek k0 ! wat taik ngn aku lg. K0 yg watkn aku terpkse bgtau pasal zip k0 2. Smpai hbs aku ph0t0stat aku ktwa je, ;DD

Aku ktawa smpai umah. Gile ape, tpi dah mmg bet0l. Cite kat fmily aku sume ktwa cm nk lemas2 dah. Last2 bile stiap laki kmi berselisih, die b0leh wat U-Turn balik. Yang ni p0n aku nk gelak, sbb die mengingtkan aku pasal dulu p0n aku penah x zip suar !


Wednesday, March 23, 2011

Marketing MAHSA

Assalammualaikum sume ! ;) hri ni aku ttba bg0n lmbt dri yg biase. Yelah, nk g kje kene bg0n awal, matahri tid0 lg aku dah kuar umah merantau ke kolumpur cri rejeki. Hri ni len cket, pas subuh td0 balik (please d0nt try this at h0me), mmg masyuk arr. Tid0 nye tid0 aku dgr mama aku jerit dri bwah s0h aku bg0n sbb unif0rm aku x g0s0t lagi. Aku blurr.

'mama nih..kn kak lin dah hbs bljar nk pkai unip0m watpe lg?' ni ckp dlm hti je. Aku teruskn gulingan aku di atas tilam yg empuk lg enak.

"KAK LIN !!! BANGON"

Dengan x semene2 mte aku jd buntang sbb terkej0t dgr mama jerit.

lili : 'ye! tuan puteri mang0n dah nih'
mama : 'tuan puteri wak lu, bg0n ! nk g sek0lah ke xnk nih haa?
lili : (blurr, msih mamai) nk g sek0lah watpe mama? kak lin kn dah hbs sek0lah.
mama : LAILAHAIALLAH ! bukn kak lin ke yg beriye2 sediakn brg nk g wat marketing t0k MAHSA hri ni kat sek0lah lme kak lin? hri ni kn mudak SPM amek result.
lili : OHH!! HAHAHA ;D yelah ! lupe lak..

Cepat2 aku lari ms0k bilik air, bile aku tg0k muke mama dah berasap ;PP hihi.

Dah siap ! 10 mint je aku mndi. Aku xsuke d0k dlm bilik air lme2. Len la kalau mnd wajib.

Kemudian, kami p0n berangkat ke sek0lah lme aku. Kami 2, aku ngn mama akulah. Mama 0ffer dri nk t0l0ng aku wat marketing skali. Syi0knyeee ! ;PP

Dah smpai dah kat sek0lah. Nila sek0lah aku dlu ;)



Sek0lah Menengah Kebangsaan Dat0' Mohd Said, Nilai. Yang uniknye pasal sek0lah nih, sume bgse same byk. Melayu, cine, india. Cume dlm kelas aku dulu, melayu 8 0rg je yg len sume cine ngn india. Klas pndai, aku je yg xpndai.

Sampai je, aku tr0s g jmpe cikgu2 kat sne nk mnx kebenaran bukk b00th t0k k0lej aku. Mama dah bsing dah, aku suke wat kje last minit, mmg salah aku p0n.hihi ;) tpi alhmdulillah dpt jugk. exited nih!! Sumpah!!

sebelum bukk b00th aku ngn mama d0k jap kt p0nd0k pengawal 2, b0rak2 ngn pk cik india 2.

pak cik india : sekarg aaa, ini sek0lah punya mudak aaa smseng2, yg perempuan p0n suma sama. dulu aaa, th0n 2007 aaa suma mudak baik2 saja. (aku dah start kembang), yg perempuan, lg baik (aku tmbah kembang). yalah..0rg juga ckp, tgan suma ada lima jari, tpi xsama pnjg pendenye.
Mama : bet0l2 ! sya s0k0ng pk cik.
lili : (tgh kembang lgi)



Puas dah b0rk, bru kami g tg0k b00th.

Ni laa b00th kami

setiap angle 2 mama aku amek gmbr. ;))


Tggu nye tggu, rmai jugak mudak2 dtg tya. Yg 2 xsmpt nk amek gmbr, sbb masing2 sbuk berckp mempr0m0te mahsa.HAHA ;DD xpenh2 aku wat kje cmnih. Jntung aku dup dap je tnpa henti. mmg la xleh berhnti kn, nnt mati lak.

Semangat nih pr0m0te ! haha


de lg nih ! (mulut ternganga sbb tgh ckp 'haa??' xdgr..hahaha)

Tmbh 1 lg nih.hihi


Fuhh !! mmg pent d0h berckp xhnti2 pasal k0lej, cube kalau g0sip, aku rsa 3 hri 3 mlm xberhnti p0n xpe. Cian kat mama, mama p0n sungguh2 pr0m0te, xpe mama! de habuan nye ! ;)) time kasih mama ! cyg mama ! ^_^

Rpenye mama p0n kcian kat aku, sbb aku wat kje s0rg je, xsmpai hti tg0k ank die sume wat s0rg2, xpenh de 0rg t0l0ng, mule la sesi air mte. cedih lak. Tapi ! aku xkesah p0n, mgkin aku lebih selesa wat kje s0rg2, berdikari 2 pnting. bak kta at0k aku dlu, mati p0n s0rg.

Pas je hbs sume, mama blnje mkn pizza. yeyyy!!

Ttbe je ade mudak kecik nih. Nme die arif, mudak tdika mama aku yg mama aku jga die dri umur die setahun lg. c0mey ! geyam je aku neng0k die nih !

Setelah kekenyangan, kami p0n balik umah. tu je. Time kasih sbb buang masa bce bl0g aku ni haa! hehehe. ;)) Until the next p0st ! ;))

Monday, March 21, 2011

Change

Assalammualaikum ! yoo... hri2 sya gmbra..sya gmbra hri2.. yeke?? nthlaaa.. k0rg sume seht? entry kali nih nk cite pasal smbungn aku t0l0ng papa aku katering.. xsmpt nk hbskn semalm.. hehe ;)

Pas je sume peralatan ngn makanan dah kami sediakn, tibala msa t0k kmi bersiap t0k mlm nih nye event. Kmi pg ke Econsave nye shopping cntre..xlah besar sgt, tpi 0klah.. mcm2 gak kat dalm 2.. dekat2 je ngn dewan tmpat aku kje tu haa. Pertukaran p0n bermule skg ! jeng2 !


Xcntik mne p0n, simple je..nk kje angkat2 barang xkn nk pakai bju kurung lak. Smbil2 tu aku 1 family g la sh0pping2 cket, bli ape2 yg patut. ;)


berp0sing smpai ujan p0n naik mendung tg0k kit0rg (pe aku ckp nih? abaikan).






Dah tibe msa bekerja p0n kit0rg msih lg bergmbr. HAHA ;D mne x nye, adik aku bru beli hp bru.. Experia X8, aku jelaa yg terhegeh2 nk gune..hihihi..mmg muke xmalu ;PP. Pent jugk sbnrnye katering nih..ianya bukn sesuatu yg mudah. Kite kne bet0l2 ik0t kehendak customer n berikan yg terbaik ^_^


apsal aku nmpk kurus?? ke sbb edit?? X OK..mmg aku dah kurus ! wakakaaka ;DD

Jadi, ni lah hujung citenye..kje x wat ape xwat bergmbr je lebih..haaa ni tipu, kmi wat kje lah, smbil2 2 berkamerala kmi wlup0n xseberpa. Pape p0n ! thanks pde yg sudi bce ! cyg k0rg !! big hug t0 all of you !! ^_^ mmuuuahhh ! until the next p0st ! ;))

Sunday, March 13, 2011

Katering Papa !! ;))

Assalammualaikum sume !! ;)) k0rg sume pe cite eh?? letih x k0rg nk bce bl0g kgkwan k0rg? aku? aku xletih p0n..aku suke.. hihihi ;)) suke nyibuk2 bce hal 0rg.. hehe.. sejak 2 menjak aku wat bl0g nih..aku dah kenal dah bl0gger2 yg feymes yg meletup2 wa ckp sama lu.. Ble dh bce bl0g mereka2 tuh..aku dah tau npe di0rg leh feymes..sbb jln penceritaan di0rg yg sgt simple and menarik.. xbebankan pale otak k0rg.. ;)



Tapi di0rg dah feymes..ape2 je cite msti 0rg akan bce nye lah.. aku p0n nk jugkk..walaup0n xramai yg bce.. dlam 10 0rg mgkin 1 stgh 0rg..ait ~ cmne 2..lntaklah..haha ;PP. Seperti yg k0rg maklum (yg kenal aku dah tau laa..;) papa aku de wat bisnes katering. S0, aku nyibuklaa lg nk tlg papa aku t0k kerja ngn die.. nk cri duit p0ket..hahaha =DD 0rg senang2 je nk dpt duit p0ket ngn bapak di0rg..aku kne krje ngn bapak aku bru leh dpt.. tpi cmtulah bisnes kalau k0rg nk tau.. xkire fmily.. ;))



nilah muke aku time nk mule kje.. muke yg terburuk aku bg ! nah amek ! ;DD





Byk lg nih gmbr2 aku yg sengal2 yg kalau 0rg tg0k p0n cm nk bg pelempang je.. hahaha ;D ade aku kesah ! ;PP (xedit p0n..malas)

lili ckp "yeahh ! aku yg terhebat !"

mama ckp "y0lah 2, kot pth pingg k0 kang, ajiq p0n xnk nnt"

ttbe je mama aku ms0k pasal ajiq aku... blurr..( -.- )

Smbil2 kit0rg nyusun pggan2, sudu2 n yg seangkatan dengannye, kmi watla kje2 yg xberpaedah seperti di bawah :

"undilah sya ! sile2 ! undian sms p0n leh gak ! spe yg terpnts undi sya akn dpt air mineral b0t0l besar ni haa! "

Ttba je mama aku p0n j0in skali.

mama : asyik k0 je yg nk peymes, meh sini mama lak !

mama : Undi sya ! org pertma undi ank die akn dpt mkn free kat tdika sya selama satu hri je cukup ! xyah lebih2 !

lili : apolah mama nih. hahaha ;DD

Setelah bertungkus lumus berkemas n cri psal smbil wat kje, kmi sume kepentan, sume dah ttd0, aku je xleh nk td0..cih ! jeles !


syyhhh diam.. kne penmpr j0p0n mama den nnt.. smggu x berckp kang.

Tid0 nye tid0, papa aku p0n smpai bwk mkanan. yeyy! time 2 eat !

mama : oii..oii.. 2 bukn t0k kitelah, ni t0k 0rg yg dtg nih. kite mkn kat luar, lg cedap.

Dengan lajunye kpala papa t0leh kat mama ngn muke kerut2..hihi, mama sengih sens0rg. Kami dengn pnts n tgkas menyiapkn sume peralatn mknan n mcm2 lah, k0rg neng0klaa sndri.

pnjg lak entry kali nih aku rsa. N sebenr nyee ni muke buruk kit0rg time nk susun2 brg, nk wat kje nnt bru kmi transf0rm yg cntik cket.. cket je. hahaha ;DD nnt la cite kat p0st yg len. Time kasih pd yg sudi bce ! jmpe lg ! bye2 ! ^-^