my cute Bl0g !

ASSALAMMUALAIKUM !! ^_^
Sem0ga hidup kita sentiasa di rahmati ALLAH S.W.T
amin...

Friday, April 1, 2011

Lelaki WAJIB Baca

Assalammualaikum sume ! baiklah, aku xnk pnjg lebar sgt, sbb penat bru balik dri aer0bik. Sape yg berminat nk aku ajar kat U atau k0lej2 k0rg, aku leh je g, area sepang and kl je.. hehe, sbb aku byk xtau jalan. Jalan kl ni p0n gagap2 lg.HAHA, dah2 lupekan. P0st aku kali ni bukn nk pr0m0te ke ape ke, aku nk cite sket pasal, kite sll gak bce ape yang 0rg laki ni xsuke pda perempuan. Meh sini aku habaq kat hang pa-hang pa yang lelaki nih yg msih mencri teman hidup tapi xdpt2 smpai skg.

Yang pertama, perempuan xsuke pda lelaki yang suke bgga diri.

Haaa! yg nih cek stuju sesgtlah, teknik k0rg nk ng0rat mmg salah. Jangan hangpa ingt dengn mmbggakan diri hangpa, hangpa b0leh dpt awek 2. Jangn harap. Cek ulang lg skali, Jangn Harap. Xsampai bpe jam awek 2 tggaikan hangpa. Hangpa xrsa weird ke bru ja kenai awek 2, ttba hangpa dah ckp hang j0han 2laa, hang jaguh 2 laa, hang menang 2 laa, hang hebat dlm suma perkara la. Jadi dri sendri, biar awek 2 tau sndiri kehebatan yg ada dlm dri hangpa suma. Biar dia disc0ver sndri. Baru laa awek 2 cam rsa lebih excited nk tau misteri yang ada dlm dri hangpa. Ngerti 2.

Yang kedua, perempuan xsuke pd lelaki yang cite berulang2 kali dan lagi dan lagi dan...lagi.

Haaa! yg ni p0n cek stuju. Setiap hri jumpa awek 2 hangpa cita cerita yg sama yg hangpa dah cerita semalam, smpai awek 2 dah b0leh ik0t gaya n ayat apa yang hangpa nk ckp. Mak aii.. ni kes parah hangpa tau x. Awek 2 akan anggap hangpa laa lelaki yg paling b0ring skali. Jangan.. hangpa kena pndai nk takle hti perempuan nih. Kena ada sense of humor cket. Tiap hri de cite baru n perkara n inf02 yg hangpa smpaikan dengan cara yg paling COOL skali. Barula awek 2 truja nk jmpe hangpa tiap2 hri.

Yang ketiga, bru ja kenai 1 hri, hangpa dah ckp syglaa, i love u laa...

Yg ni cek nyampah, maaf ckplaa..cek mmg xsuka..sumpah! Yak alamak bro, relax2 laa dulu.. jgn ucapkan ayat 2 terlalu senang d awal2 perkenalan. Lgp0n, hangpa xpikir kaa or xtya kaa awek 2 dah ade bf ke, tunang ke, xp0n suami ke? ni main redah ja ckp syg n i l0ve u. Kalau 2 isteri 0rg, hangpa nak mata hangpa ade 'make up' semula jdi yg melekat kat muka hangpa. Kan cri pasai namanya 2. Perempuan ni xsuke sbb mereka anggap hangpa xpr0fesional dlm perhubungn. Cepat buat keputusan tnpa berfikir pnjg. Jangan ye br0. Hangpa nk jd ketua keluarga, kalau men redah je ckp, bile lafaz talak p0n hangpa men tibai ja ckp. Xleh cmtu kgkwan.

Yang keempat, hangpa ajak awek 2 kluar bile awek 2 kata xjd, hangpa kta, xpalaa...... dengan tnda noktah yg begitu pnjg.

Haa..apa sebenarnya niat hangpa nk kluar ngn awek 2, ikhlas ke hangpa nk kawan ngn awek 2? mksd niat cek kat sini adalh antra niat baik n xbaik, kalau hangpa niat baik, hangpa akan kata, '0k! lain kali b0leh kluar jugk, sya belanja' kn cedap je dengar, gerenti pasnih mst awek 2 kuar ngan hangpa, tapi kalau hangpa dah ajak berkali-kali awek 2 tetp xjdi je nk kuar dengan hangpa, hangpa paham2 laaa no...

Yang kelima, perempuan xslesa (aku guna ayat baik cket) dengan lelaki yg anak mak.

Bet0l2, aku p0n akui yang nih. Xke awek 2 tak0t nk dekat dengan hangpa kalau hari2 n tiap kali dlm msg, tgh call, dlm gym, tgh dating, tgh bersukan hangpa asyik cerita ja pasai mak hangpa. Memamg syurga d bawah tapak kaki ibu, besaq weii pahalanya. Tapi situasi ni berbeza sesgt, sbb awek 2 ingt segala kputusan d tgn mak hangpa, hangpa serahkn sumanya pda mak hangpa, d mana tugas hangpa dlm membuat kputusan? gerenti awek 2 susah nk serahkn hatinya pada hangpa.

Cek rsa setakt ni jela cek bercel0teh. Cam pnjg pulak p0st aku nih, xpalah. Apa-apa yg terkasaq bahsa dlm p0st nih, harp d maafkn ye. ^_^ Xada salahnya dlm memberi pendapat dan pandangan..kn?kn? Lelaki2 2..chill ye br0..chill tau.. hehe. Time kasih pda yg sudi bca ^_^ until the next p0st! L0ve my Muhamad Haziq Azmen. ;))

1 comment:

  1. hye dear...
    i dh follow ur blog..
    i still new lg, hopefully u dpt follow my blog too... http://storyofyoungladies.blogspot.com/

    still bru lg.. hope dpt tunjuk ajar u.. thank

    ReplyDelete